Najnovije vesti

ISPRAVKA Nema dokaza da je masakr počinjen zbog duga i sukoba sa komšijama! Borilović NIJE pobio svoju porodicu
Foto: Privatna Arhiva

ispravka

ISPRAVKA Nema dokaza da je masakr počinjen zbog duga i sukoba sa komšijama! Borilović NIJE pobio svoju porodicu

Crna Gora -

Iako je portal Kurira objavio 12.8.2022 tekst pod naslovom "NEZAPAMĆEN MASAKR POČINIO ZBOG DUGA!? Ubica je bio u sukobu sa komšijama, imao je ženu i troje dece, SVE IH JE POBIO", analizom Raskrinkavanja.me ali i informacijama koje su o ovom zločinu stizale kasnije, utvrđeno je da činjenice iz teksta nisu odgovarale istini,

Naime, iako je u prvobitnoj verziji teksta navedeno da je u pucnjavi koja se dogodila u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, napadač ubio 11 osoba, dok je šestoro povrijeđenih, kasnije je utvrđeno da je Borilović usmrtio deset osoba.

Kurir se pozvao na nezvanična saznanja do je do ove jezive tragedije došlo zbog neraščićenih računa, što se ispostavilo kao netačno i neprovereno, obzirom da su i bliski članovi porodice napadača i stradalih, ali i policija opovrgli dug ili dugovanje kao mogući motiv zločina.

"Vučko Borilović (34), navodno je pobio celu porodicu, a potom je izašao na ulicu i pucao na ljude" - stajalo je u prvobitnom tekstu, koji je insinuirao da je Borilović pobio svoju porodicu - a isto je tvrdio i naslov. To međutim nije tačno, i Borilović nije usmrtio svoju ženu i decu.

Kurir se pozivao i na razgovor sa rođakom ubice koja je rekla:

"Još smo svi u šoku, ne mogu da verujem šta je uradio. Načula sam da je dug bio povod za ovaj jezivi masakr. Nije bio u dobrim odnosima sa komšijom, pobio ih je ali čemu nedužnu decu" - vidno potresena ispričala je za Kurir rođaka ubice, ali su ovo samo nagađanja, pretpostavke i nisu proverene činjenice, pa su čitaoci mogli da budu dovedeni u zabludu.

Kasniji sagovornici negirali su da je Borilović bio u sukobu sa porodicom koju je usmrtio, tako da nema dokaza da je Borilović masakr izvršio zbog duga ili sukoba sa komšijama.

U tekstu je stajalo da ih je Borilović pozvao telefonom da izađu iz kuće, a potom poubijao, što takođe nije potvrđeno, a stvarne činjenice utvrdiće zvanična policijska istraga.

Ovim se redakcija Kurira izvinjava svim čitaocima.

Borilović je rođen 21. novembra 1988. godine na Cetinju, gde je završio osnovnu školu. Srednju brodomašinsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track