Najnovije vesti

SAOPŠTENO KOLIKO GODINA SU IMALA DECA UBIJENA NA CETINJU! Direktor CG policije o masakru: Saosećam sa porodicama stradalih
Foto: Screenshot YT/Vlada Crne Gore

Zoran brđanin

SAOPŠTENO KOLIKO GODINA SU IMALA DECA UBIJENA NA CETINJU! Direktor CG policije o masakru: Saosećam sa porodicama stradalih

Crna Gora
22:27h

"Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru", rekao je u svom obraćanju direktor crnogorske policije Zoran Brđanin.

Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece.

"Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti".

DIREKTOR CG POLICIJE O MASAKRU NA CETINJU: Nadam da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji!
01:58

DIREKTOR CG POLICIJE O MASAKRU NA CETINJU: Nadam da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji!

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest".

"Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik".

"Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života. Naglašavam da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima".

"Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje", naveo je Brđanin.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja