Najnovije vesti

MOMČILO JE NAJMLAĐI MASOVNI UBICA U CG: Imao je samo 14 godina kad je pobio porodicu pred spavanje! TAJNU ODNEO U GROB
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

zločini koji se ne zaboravljaju

MOMČILO JE NAJMLAĐI MASOVNI UBICA U CG: Imao je samo 14 godina kad je pobio porodicu pred spavanje! TAJNU ODNEO U GROB

Crna Gora
12:38h

Cetinjanin Vuk Borilović juče je na Cetinju ubio 11 sugrađana, a ranio njih šest.

Ovo masovno ubistvo podsetilo je i na ranije zločine koji su potresali region.

Jedno od najpotresnijih masovnih ubistava koje se i dan danas pamti dgodilo se na severu Crne Gore. Višestruki ubica bio je četrnaestogodišnji Momčilo Cerović iz Čokrlija, sela udaljenog tridesetak kilometara od Bijelog Polja.

Za svoje godine izuzetno dobro razvijen i dobar strelac, Momčilo je 14. februara 1993. godine u porodičnoj kući likvidirao oca Mlađena (45), majku Milevu (43), brata Mila (20), sestrića Jovana Truntića, koji još nije imao ni tri godine, te babu Mitru (70). Potom je, kako je utvrdila istraga, sebi oduzeo život iz automatske puške iz koje je, naslonivši je na pod, pucao sebi u glavu.

Ostala je tajna zašto je četrnaestogodišnjak pobio svoju porodicu, koja se mirno spremala za spavanje.

1 / 8 Foto: AP/Risto Božović

Još jedan mladi masovni ubica koji se danas pominje je i Kosta Damjanović (22) likvidirao čak devet svojih seljana, a njih nekoliko ranio. U suton 3. juna 1992. godine u Pušonjskom Dolu kod Pljevalja, jedan za drugim, posle rafala iz njegove puške, kao snoplje padali su Jovan (61) i Radovan Ostojić (32), Vukota Zeko Martić.

U kući braće Rajka (64) i Radovana Ostojića (62), osim njih dvojice ubijene su i njihove supruge Mara (60) i Radojka (50).

Podsetimo, Borilović je sejao smrt i strah kroz naselje Medovina. U dramatičnim trenucima, koji su potrajali, policajci nisu uspeli da se na vreme organizuju i likvidiraju ubicu, te je to umesto njih učinio, prema saznanjima portala Standard Cetinjanin N.K., koji je tako zaustavio masakr sugrađana.

Navodno, jedan od policajac je ranio napadača, ali ga je N.K. dokrajčio i tako okončao krvavi pir.

(Kurir.rs/Dan)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja