Najnovije vesti

POLICIJA PREGOVARA SA SPASIOCEM SA CETINJA? Nagovaraju ga da se preda nakon što je presudio Boriloviću
Foto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

MASAKR NA CETINJU

POLICIJA PREGOVARA SA SPASIOCEM SA CETINJA? Nagovaraju ga da se preda nakon što je presudio Boriloviću

Crna Gora
11:43h

Na Cetinju je juče Vuk Borilović usmrtio 10, a ranio šest osoba, a u daljem pohodu na žrtve ga je smrečio Neno K.

Prema nezvaničnim informacijama u toku su navodno pregovori između Nena K. i policije da se preda, nakon što je posle ispaljenog metka otišao sa lica mesta, porenosi crnogorski Standard.

Tokom rekonstrukcije celog događaja krvavi pir je trajao oko 45 minuta do sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

masakr na Cetinju
masakr na Cetinjufoto: EPA/Boris Pejović

Policiji je trebalo, prema rečima očevidaca, dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmeni vatre policija je navodno uspela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerović, koji je inače venčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića, uspeo je da priđe sa druge strane, gde je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega, piše Standard.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravni napad.

U ovom članu se i dodaje da počinilac, koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usled jake razdraženosti ili straha izazvanog napadom, može se i osloboditi od kazne.

Podsećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio 11 osoba među kojima i dva dečaka od osam i jedanaest godina.

Kurir.rs/Standard

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track