Najnovije vesti

TRAGIČNA PRIČA O TRI CETINJSKA KUMA: Miloš izgubio celu porodicu, Milan ubijen, a Nena cela CG slavi kao heroja
Foto: Društvene Mreže

TRAGIČNA PRIČA O TRI CETINJSKA KUMA: Miloš izgubio celu porodicu, Milan ubijen, a Nena cela CG slavi kao heroja

Crna Gora
15:55h

U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima je zanemeo region zbog surove smrti i tragične sudbine deset nevinih žrtava i šestoro povređenih, ima i jedan svetli primer, ništa manje tužan, ali junački i čojski.

To je priča o tri kuma, čije su se sudbine promenile za tili čas – jedan od trojice Miloš Martinović u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio je suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina.

Njegova supruga Nataša skočila je da se bori sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima, koji je pokušao da se sakrije. Nažalost, nije imala snage da se izbori sa pomahnitalim komšijom, pa su za par trenutaka projektilima iz lovačkog karabina, ubijeni i ona i drugi sin, kojeg je zatekao na ručku za kuhinjskim stolom.

Nataša Martinović, Cetinje, Masakr
foto: Facebook

Osetivši da se dešava nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Milan Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihovog iznajmljenog stana i proveri šta se dešava, jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti da brzo stigne. Mitrović je to bez reči i uradio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je lično saopštio da mu je ubio suprugu i sinove.

1 / 13 Foto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

Nesrećni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovljevu porodicu, goloruk otišao na mesto zločina. Nedavno je izgubio oca, a imao je automehaničarsku radnju. Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići da spasi svoje kumove. Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva. Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mestu ga ostavio mrtvog.

Cetinje, pokrivanje sa uvidjaja
01:41

Cetinje, pokrivanje sa uvidjaja

Treći, Nenad Neno Kaluđerović kojeg danas kao heroja slavi cela Crna Gora, Mitrovićev je venčani kum. Nije se plašio za svoj život, i prema preliminarnim rezultatima istrage, prišao je i presudio ubici.

Hrabro je zaustavio dalji krvavi pir i, sasvim sigurno, spasao ljudske živote.

(Kurir.rs/Standard.me)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja