DEMOKRATE: Nije bilo reči da Aleksa Bečić bude mandatar za sastav nove vlade! Prerano je govoriti o tome
Foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

politička previranja u crnoj gori

DEMOKRATE: Nije bilo reči da Aleksa Bečić bude mandatar za sastav nove vlade! Prerano je govoriti o tome

Crna Gora -

Iako se u medijima spekuliše da bi mandatar za sastav nove Vlade mogao biti lider Demokrata Aleksa Bečić, u toj partiji su za Radio Crne Gore kazali da do sada o tako nečemu nije bilo reči.

Danilo Šaranović kaže da ni sa kim nisu razgovarali na tu temu.

"Mislim da je prerano govoriti o tako nečemu. Ni sa jednim političkim subjektom nisu vođeni pregovori koji vode ka tako nečemu", ističe Šaranović u izjavi za Radio CG.

Kaže i da još nije bilo nikakvih razgovora ni o formiranju nove Vlade.

"Ali sigurno mogu reći da se u ovom trenutku vide dva puta: da se ide na izbore ili da jednostavno svi politički subjekti ostave bilo kakve političke ili lične sujete sa strane i da se u najkraćem roku formira Vlada saglasno izbornom rezultatu od 30. avgusta”, napominje Šaranović.

Da li će učestvovati u razgovorima o formiranju nove Vlade u SNP-u će, kako kaže lider Vladimir Joković, dobro razmisliti.

"Mi mislimo da je definitivno nakon pada 43. Vlade najbolje moguće rješenje da nova parlamentarna većina Demokrate ,DPS, SDP i SD formiraju novu Vladu”, ističe Joković.

"Bez obzira što i kako bude, mi mislimo da će se na kraju sve završiti izborima, bilo redovnim, bilo vanrednim, zavisno od nove parlamentarne većine na koji potez će se odlučiti. Nama je svejedno, mi smo spremni i za redovne i za vanredne parlamemntarne izbore. Kako god odluči nova većina DPS, SDP, SD i Demokarte, mi smo tu da to aminujemo".

Kurir.rs/Radio Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track