KNELE DOBIO 350 EVRA ZA 55 SATI IZLEŽAVANJA! Titulu prvaka u džabalebarenju osvojio Žarko Pejanović: JOŠ SE NISAM NI ZAGREJAO
Foto: printscreen

odmorio s ečovek

KNELE DOBIO 350 EVRA ZA 55 SATI IZLEŽAVANJA! Titulu prvaka u džabalebarenju osvojio Žarko Pejanović: JOŠ SE NISAM NI ZAGREJAO

Crna Gora -

Završeno je tradicionalno takmičenje u izležavnju koje tradicionalno organizuje Etno selo Montenegro u Breznima, a titulu je najboljeg poneo je Žarko Pejanović, zvani “Knele” sa Zabjela.

On je ustao sinoć, poslre 55 sati ležanja, a kako je kazao Vijestima, ustao je pre nego što je uzeo zalet. Titula prvaka u izležavanju odlazi na Zabjelo. Od devet takmičara koliko ih učestvovalo u ovogodišnjem takmičenju, kao finalisti su ostali Žarko Pejanović sa Zabjela i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada, piše RTCG.

Kako je ranije nezvanično objavljeno, bilo je pregovora o podeli titule, ali je Pejanović bio odlučan u tome da prvo mesto donese na Zabjelo.

- Ništa mi nije bilo teško i baš sam se lepo malo odmorio. Još se nisam bio ni zagrejao, ali nisam želeo da idem u obaranje rekorda. To ću sledeće godine kada je planirano takmičenje na kome će učestvovati svi dosadašnji pobednici".

Kako je istakao nije se borio za novčanu nagradu, koja je iznosila 350 eura, već za titulu, a na početku takmičenja kazao je da je u Breznu došao da odmori od podgoričkih vrućina, "pa mu je pivska arija dobrodošla".

"Drago mi je što sam pored sebe imao takmičara rešenog da se bori. Sa mnom su došle da se takmiče sestra i supruga koje su brzo odustale, a nadao sam se da će supruga duže izdržati. Ali je zato tri puta dolazila iz Podgorice da me obiđe i podrži', sa osmehom je kazao ovogodišnji pobednik takmičenja i dodao:

"Najteže je, kako kaže, “kada porodica dođe da te podrži, to je najveća greška”. “Kada društvo dođe to je zabava, ali najveća greška je kad dođe nečija familija. Kad nekome dođe familija, tome je teško da ne ustane”, kazao je Pejanović koji je kao nagradu dobio 350 evra.

Sa njim se za titulu najvećeg ovogišnjeg džabalebaroša” borio Vuk Koljenšić iz Danilovgrada, jer je preostalih sedam takmičara odustalo istog dana. Milonja Mićo Blagojević kazao je da će naredno takmičenje biti posebno jer će okupiti sve dosadašnje pobednike koji će moći da odmere snage i pokažu kome izležavanje najbolje leži. Planirano je i da nagrada bude veća.

Rekord drži Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je prošle godine ustala nakon 117 sati ležanja.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track