NAJAVLJENA BLOKADA BUDVE, VLASNICI LOKALA POBESNELI ZBOG ZATVARANJA! Komunalna merila buku nebaždarenim aparatima!
Foto: Shutterstock

Kaznili ugostitelje

NAJAVLJENA BLOKADA BUDVE, VLASNICI LOKALA POBESNELI ZBOG ZATVARANJA! Komunalna merila buku nebaždarenim aparatima!

Crna Gora -

Ugostitelji iz Budve najavili su protest jer su im sinoć lokali zatvoreni zbog, kako je objašnjeno, buke.

"Obzirom da naši ugostiteljski objekti imaju rešenje o radu koje je izdao sekretarijat, limitatore na uređajima i svu potrebnu dokumentaciju koja je od njih tražena. Sinoć smo mereni sa instrumentima koji nisu baždareni, a merila su lica koja nemaju licencu za rukovanjem tim uređajima te je dokazano i kada su isključeni potpuno emiteri buke i muzika da je buka na njihovim uređajima prelazila 80 db… Samim tim dok mere lokale primali su zvuk od ostalih lokala.. Uz konsultaciju sa stručnim licem ćemo i dokazati da aparat za merenje zvuka nije adekvatan. Prilikom merenja buke od lokala nije postupano po zakonu tako što će uticati na okolne lokale već njihov fonomotar prihvata zvuke iz svih okolnih lokala. Smatramo ovo direktnim udarom načelnika komunalne policije iz privatnih i političkih razloga", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, da je rađeno po propisima oni se ne bi bunili.

"Naši limitatori su izdati od licencirane kuće uz kontrolu komunalnog inspektora.Shodno tome na represivne mere moramo odgovoriti iz svoje muke istim i bićemo prinuđeni da blokiramo sve ulaze u Budvu. Neka od nas očekuju adekvatan odgovor uz podršku svih ugostiteljskih objekata kao i svih lica zaposljenih u ugostiteljstvu. Naglašavamo da mi uredno plaćamo i poreze i doprinose i sve dažbine, te nismo zaslužili ovakav represivni tretman. Nama je žao što je došlo do ovoga… Mi smo molili novog načelnika da nas primi i da mu ukažemo na nedostatke aparata", navode u saopštenju.

Podsećamo, nakon intervencije Komunalne policije u tri ugostiteljska objekta u Budvi zabranjeno je izvođene muzike na nekoliko dana zbog buke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track