ABAZOVIĆ POSLE DOGOVORA STARE VEĆINE O FORMIRANJU VLADE: Svoju viziju ću sprovoditi i ako budem premijer i ako budem u opoziciji
Foto: Zorana Jevtić

komentar

ABAZOVIĆ POSLE DOGOVORA STARE VEĆINE O FORMIRANJU VLADE: Svoju viziju ću sprovoditi i ako budem premijer i ako budem u opoziciji

Crna Gora -

Nakon izveštaja iz Podgorice da je parlamentarna većina koja je pobedila 30. avgusta 2020. godine potpisala sporazum o formiranju nove vlade Crne Gore, oglasio se premijer Dritan Abazović.

Abazović, koji je u Beogradu na samitu lidera inicijative "Otvoreni Balkan" potvrdio je da su tačni izveštaji da je postignut togovor.

- Tačno je sve što se desilo, i potpisivanje temeljnog ugovora, mislim da je to važna stvar za pomirenje. Idemo dalje, ja sam premijer koji donosi teške odluke i ponosan sam na to.

Doneto je mnogo teških odluka i ako budem i dalje premijer donosiću teške odluke. Ali koje će voditi ka ovome što imamo danas, a to je da menjamo perspektivu i ono što je lice i naličje Zapadnog Balkana.

Ako bude dogovor nove većine da budem premijer - dobro, ako ne svoju viziju ću afirmisati sa druge pozicije, pa i iz opozicije ako bude trebalo. Stvari koje su postavljene kao temelj će se ostvarivati i na to treba da budemo ponosni, rekao je Abazović.

Kurir.rs

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track