KONJEVIĆ POSLE SMENE UZVRATIO DRITANU: Svega deset odsto cigareta spaljeno u "medijskim performansima", ostalo švercovano
Foto: Youtube prtscr

OPTUŽBE

KONJEVIĆ POSLE SMENE UZVRATIO DRITANU: Svega deset odsto cigareta spaljeno u "medijskim performansima", ostalo švercovano

Crna Gora -

Ministar odbrane Crne Gore Raško Konjević izjavio je danas da postoje indicije da je u "medijskim performansima" spaljivanja cigareta koje su organizovali premijer Dritan Abazović i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, 10 odsto zaista spaljivano, a 90 odsto je završavalo u švercu.

Milošević je prije dva dana u policiji dao izjavu o nestanku dela zaplenjenih cigareta koje je trebalo da budu spaljenje.

Konjević je posle sednice Veća za nacionalnu bezbednost na kojoj ga je Abazović smenio s mesta koordinatora bezbednosnih službi, kazao novinarima da je nezamislivo da Milošević ne zna ništa o tome.

"Halabuka koja se diže i u kojoj se neko stavlja u politički kontekst da je neko drugi pokrovitelj nelegalnih aktivnosti, vratila im se kao bumerang", kazao je Konjević.

Tražio je da Specijano državno tužilaštvo i drugi provere i utvrde da li je on politički pokrovitelj šverca duvana, ili bi "bilo logičnije" da je to Abazović.

Abazović je nekoliko puta kazao da je Konjević jedan od političkih pokrovitelja šverca cigareta.

On je danas Konjevića smenio s mesta šefa Biroa za operativnu koordinaciju i kazao da nije tačna informacija da su pojedini ambasadori tražili da Rade Milošević bude smenjen s mesta direktora Uprave prihoda i carina.

Naveo je da je razgovarao s Miloševićem i da je čuo njegovu verziju.

Luka Bar, cigarete
foto: Shutterstock

"Bio bih jako neprijatno iznenađen da je on lično napravio ovakvu vrstu propusta. Mi svaki dan potpisujemo razne odluke, a da li tu ima nešto drugo, neka istraže nadležni organi", rekao je Abazović.

Abazović je naveo da nedavni nestanak kamiona cigareta samo "vrh ledenog brega".

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević kazao je pre dva dana da nije bio ni uhapšen, niti priveden, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i nadležnim organima ;dao dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid u vezi s nestankom kaminina punog cigareta koje je trebalo da budu spaljenje.

Njegovo "hapšenje" prethodno su pozdravili premijer Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Milošević je visoki funkcioner Abazovićeve URA, a premijer je u objavi na društvenim mrežama naveo da nema povlašćenih.

U medjuvrmenu je priveden šef Komisije Uprave prihoda i carina (UPC) za uništavanje cigareta, Elvir Adrović.

Uprava prihoda i carina organizovali su spaljivanje 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će u pećima fabrike "Javorak MB" u Nikšiću biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Poslednje spaljivanje biloo je u četvrtak u Železari, kada je Milošević saopštio da će biti uništena roba tržišne vrednosti tri miliona evra, a nabane vrednosti blizu milion. ;Tom uništavanju prisustvovali su i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja