DETALJI UBISTVA U CRNOJ GORI Rasprava zbog računa završena krvavo: Osumnjičeni izašao iz lokala, pa se vratio i zapucao
Foto: Shutterstock

DETALJI UBISTVA U CRNOJ GORI Rasprava zbog računa završena krvavo: Osumnjičeni izašao iz lokala, pa se vratio i zapucao

Crna Gora -

Četrdesetdvogodišnji Podgoričanin Igor N. u subotu uveče oko 22 sata nakon kafanske svađe ubio je dve godine mlađeg sugrađanina Dragana Ševaljevića.

Svađa je, prema nezvaničnim saznanjima, počela kada je Igor N., veruje se, u alkoholisanom stanju, zbog iznosa računa počeo raspravu sa jednim od konobara lokala "Barley pub", ispod Gradskog stadiona.

- Dok je rasprava trajala umešao se, prema prvim rezultatima istrage, i sada ubijeni Ševaljević. Ubrzo je svađa prerasla u fizički obračun. Igor N. je u jednom trenutku izašao iz lokala i pomislilo se da je okončana incidentna situacija. Međutim, nedugo zatim vratio se naoružan i počeo da puca u pravcu Ševaljevića, koji se nalazio u društvu, tako da samo pukim slučajem u ovom događaju nema više stradalih, objašnjava sagovornik za medije.

Nakon što je ispalio smrtonosne hice, Igor N. je pobegao u nepoznatom pravcu, ali se tri sata posle ponoći predao službenicima podgoričke policije.

Prethodno su inspektori ispod Gorice pronašli "seat" kojim je pobegao nakon ubistva.

Iz Uprave policije je potvrđeno da su ubistvu prethodile svađa i tuča.

"Oko 22.15 u jednom ugostiteljskom obektu u Ulici 19. decembra došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je od posledica ranjavanja smrtno stradao D. Š. (40) iz Podgorice. Na licu mesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Policija zbog ovog krivičnog dela intenzivno tragala za I. N. (42) iz Podgorice. U nedelju u ranim jutarnjim časovima I. N. (42) je pristupio u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Podgorica gde je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Do sada preduzete radnje ukazuju da je ovom događaju prethodio verbalni i fizički konflikt I. N. sa jedne strane i D. Š. i još jednog lica sa druge strane", saopšteno je iz policije.

Obdukcija

Uviđajem na mestu zločina je rukovodila dežurna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu Andrijana Nastić, kojoj je juče nešto pre 14 sati priveden osumnjičeni Nikić.

Nakon uviđaja, ona je novinarima kazala da je naložena obdukcija tela stradalog.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track