POKRENUTA PONOVO POTRAGA ZA NESTALIM DEČAKOM IZ HERCEG NOVOG: More pretražuje 20 plovila, 100 osoba od kojih 16 ronioca!
Foto: Printscreen/YouTube, Shutterstock, Ilustracija

uključen i helikopter

POKRENUTA PONOVO POTRAGA ZA NESTALIM DEČAKOM IZ HERCEG NOVOG: More pretražuje 20 plovila, 100 osoba od kojih 16 ronioca!

Crna Gora -

Zahvaljujući povoljnijim meteo uslovima, danas je pokrenuta najopsežnija akcija do sada akcija potrage za nestalim 13-godišnjim dječakom N.V. iz Herceg Novog.

Akvatorijum hercegnovskog zaliva pretražuje ukupno 20 plovila.

U potragu su uključena plovila UPSUL-a, Mornarice VCG, Lučke kapetanije Kotor, Sektora granične policije HN, Direktorata za ribarstvo, Porto Montenegra, Marine Lazure, Direktorata za zaštitu i spasavanje, Portonovog, firme UNA iz Tivta, Montefisha, Mamula Island Hotela, te firmi Golden Wave i Nik-Nat.

Prema rečima načelnika Službe traganja i spasavanja u UPSUL, Žarka Lukšića, na moru i sa kopna danas deluje oko 100 ljudi koji učestvuju u potrazi.

Od toga je čak 16 ronilaca, RCUD-a Bijela, Vojske Crne Gore i Službe zaštite i spasavanja Kotor.

Iza 10 časova u potragu iz vazduha trebalo bi da bude uključen i jedan helikopter VCG.

Trinaestogodišnji N.V. je nestao u kasnim večernjim satima u utorak prošle nedelje, kada ga je za vreme oluje, jedan od velikih talasa odneo u more sa platoa ispod šetališta "Pet Danica" kod hotela "Plaža" u Herceg Novom.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja