KOLAŠINSKA SELA I DALJE ZBOG VELIKOG SNEGA ODSEČENA OD GRADA: Struje nema, a mehanizacija probija put
Foto: Pritscreen Youtube/ Fos Media

jake padavine

KOLAŠINSKA SELA I DALJE ZBOG VELIKOG SNEGA ODSEČENA OD GRADA: Struje nema, a mehanizacija probija put

Crna Gora -

Više kolašinskih sela, što zbog posledica nevremena, od pre pet dana, što zbog snežnih padavina, tokom minulog vikenda, odsečena su od grada, a u mnogima još nema ni redovnog snabdevanja električnom energijom.

Na putevima ka selima Ocka, Jasenova i Osredci mehanizacija radi na otklanjanju posljedica nevremna, saopštili su iz lokalne uprave.

Mašina je danas krenula ka Prekobrđu, nakon čega će, uveravaju iz Opštine, biti očišćeni putevi i prema Veljem i Mrtvom Dubokom.

Lokalni putevi na seoskom području, kažu, biće očišćeni do početka novog polugođa. U Opštini podsjećaju da je razuđenost kolašinske opštine, to jest, činjenica da su neka od sela udaljena i po nekoliko desetina kilometara od grada, kao i ograničen broj mašina za čišćenje snijega i sanaciju puteva veliki izazov.

Objašnjavaju i da su anagažovali mehanizaciju više privatnih preduzeća.

„Mašine će stići do svih sela, ali s obzirom na posledice nevremena i snijeg koji je u međuvremnu pao, ogroman je obim posla na brojnim lokacija. Čišćenje saobraćajnica na seoskom području odvija se prema utvrđenom planu. Dodatnu teškoću predstavlja što neke puteve ka selima ne može da čisti ni jedna druga mašina, osim traktora Komunalnog preduzeća“ kažu u Opštini.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track