KOTORSKI SPASIOCI IZ TURSKE OPISALI HOROR SA LICA MESTA: Stotine zgrada je oštećeno, stanje je bukvalno APOKALIPTIČNO (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

pomažu tamošnjim kolegama

KOTORSKI SPASIOCI IZ TURSKE OPISALI HOROR SA LICA MESTA: Stotine zgrada je oštećeno, stanje je bukvalno APOKALIPTIČNO (VIDEO)

Crna Gora -

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Kotor, Mario Marković, Božidar Belan i Nikola Banićević zajedno sa timom crnogorskih spasilaca, borave u Turskoj gde pomažu tamošnjim kolegama u izvlačenju ljudi iz ruševina nakon razornog zemljotresa, koji se dogodio u ponedeljak.

Jedan od članova spasilačkog tima, Mario Marković, rekao je da su na terenu izuzetno loši uslovi.

- Haotično stanje kakvo još nismo doživeli, pored svih obuka koje smo imali. Izvukli smo jednu žensku osobu, što nam je dalo energije s obzirom na užasnu situaciju. U kuću iz koje smo je izvukli, nalazilo se i troje njene dece koja su, nažalost, preminula. Uslovi su veoma loši, bez higijene, toaleta, hrane.. Grad je u potpunosti uništen, nema vode ni struje, jednostavno je nestao. Reč je o gradu koji ima preko 200.000 stanovnika. - istakao je Marković.

Član kotorske Službe zaštite i spasavanja Božidar Belan rekao je da su trenutno raspoređeni u malom gradiću Hataj, koji je prilično nastradao u potresu.

- Stotine zgrada je oštećeno, stanje je bukvalno apokaliptično, nema struje, vode i hrane. Trenutno se nalazimo na raščićavanju jednog objekta, gde se sumnja da još ima živih. - naglasio je Belan i podsetio da je jutros iz ruševina izvučena jedna živa ženska osoba.

Podsećamo, vođa crnogrskog Tima za traganje i spasavanje Milan Radović javio se iz Turske sa kratkom informacijom o aktivnostima članova crnogorskog tima.

- Crnogorski nacionalni tim je od juče od 14.30 časova radio na više lokacija u potpuno razorenom delu grada. Kao što vidite otežana je komunikacija sa lokalnim vlastima zbog prekida u napajanju strujom. Nemamo ni vodu, ali svi članovi nacionalnog tima su u dobrom psiho-fizičkom stanju i drže se za ponos i mene i države Crne Gore, rekao je Radović u video poruci.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track