DRITAN KREĆE U OBRAČUN POSLE ŠLJUNKARSKE I SA ŠUMARSKOM MAFIJOM: Zakazana sednica Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije!
Foto: Yvan Travert / akg-images / Profimedia, Kurir TV

90 predmeta otvoreno

DRITAN KREĆE U OBRAČUN POSLE ŠLJUNKARSKE I SA ŠUMARSKOM MAFIJOM: Zakazana sednica Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije!

Crna Gora -

Crnogorski premijer Dritan Abazović sazvao je za ponedeljak sednicu Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije, a prema saznanjima Portala RTCG, između ostalog govoriće se i o nelegalnom eksploatisanju šuma i postupanju tužilaštva u tim predmetima.

Glavna tema sednice, kako se navodi, biće šumarska mafija.

Abazović je pre desetak dana poručio da nakon nelegalne eksploatacije šljunka, država kreće u borbu protiv šumarske mafije.

To je rekao na sastanku povodom nelegalne eksploatacije šuma. Tada je dogovoreno da će Vlada razmotriti mere za unapređenje zakonskog okvira koji tretira oblast upravljanja i zaštite šuma kako bi se sistemski rešio problem nelegalne eksploatacije šuma u Crnoj Gori.

Vlada već duže razmatra ideju osnivanja državnog preduzeća koje će upravljati šumama.

Na tom sastanku je rečeno da je dosad podneto oko 90 krivičnih prijava tužilaštvu povodom nelegalne eksploatacije šuma, ali da ti predmeti nisu imali konačan epilog.

DEo javnosti već duže tvrdi da u Crnoj Gori postoji šumarska mafija, nastala zloupotrebom koncesionog gazdovanja šumama.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track