ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ SE POVLAČI IZ POLITIKE: Zagovaraću istinu, makar stradao od nje
Foto: EPA / VAIOS CHASIALIS

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ SE POVLAČI IZ POLITIKE: Zagovaraću istinu, makar stradao od nje

Crna Gora -

Nekadašnji predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da se povlači iz politike.

"Prvo iz ličnih razloga se povlačim jer sam čovek koji će uvek da zagovara istinu, pa makar i stradao od nje. U politici Crne Gore dominira laž, a ne istina. Dominiraju interesne sfere na bazi projekcije lidera. Koja je to demokratija? Drugi razlog je motivacioni.

Šta bi mene sad motivisalo kad sa nekim ljudima koji su na političkoj sceni ne mogu da popijem kafu. Koji je motiv da još jednom uđem u kaljugu koja se nije promijenila već, naprotiv, još više se zamutila. I kao treće, ja u ovom trenutku nijesam međunarodno podoban", istakao je Krivokapić gostujući u emisiji "Kontakt" na RTV Nikšić.

Odgovarajući na pitanje zašto, kao razlog navodi to što nije "taster premijer".

"To znači kad vam neko kaže da sad pritisnete taster, vi to bezuslovno radite. Nijesam čovjek na koga se tako može uticati niti zavisim od međunarodne zajednice. Osim toga, jedan dio NVO sektora, političara, medija definišu formulu - Mitropolija crnogorsko-primorska = Crkva Srbije = Ruska crkva = Rusija, koju prihvata određena grupacija u Briselu.

Takođe, kako to gledaju neki briselski krugovi, nijedna ekspertska vlada nije trajala duže od godinu, a ova isporučuje programe koji će da pobijede politiku. To su ključni razlozi zbog kojih ja ne želim da napravim problem ovoj državi. Ja pripadam Crnoj Gori i nijesam nikada nikome drugo pripadao, za razliku od mnogih, pa i od onih koji su u aktuelnoj neustavnoj Vladi, a imaju pasoše i državljanstvo drugih država", poručio je Krivokapić.

Krivokapić je bio predsednik Vlade Crne Gore od 4. decembra 2020, a 4. februara 2022. godine, njegovoj Vladi je izglasano nepoverenje.

On je zajedno sa bivšim direktorom Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanom Vukšićem 22. septembra 2022. održao pres konferenciju na kojoj su njih dvojica predstavili Demohrišćanski pokret u Crnoj Gori.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track