TROJICA BRAĆE POGINULA NA UKLETOM MESTU: Mladići se sreli u kafiću, krenuli nazad kući, ali onda je stigao KOBNI POZIV da se vrate
Foto: Drustvene Mreže, Printscreen Facebook/RTV Rožaje

užas kod rožaja

TROJICA BRAĆE POGINULA NA UKLETOM MESTU: Mladići se sreli u kafiću, krenuli nazad kući, ali onda je stigao KOBNI POZIV da se vrate

Crna Gora -

A. M. (16), S. M. (16) i I. D. (16) nastradali kada se njihov "audi" kod Rožaja survao u provaliju, F. D. (17) teško povređen

Rožajci A. M. (16), S. M. (16), braća od strica i I. D. (16) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Rožaje-Bać, dok je njegov brat od strica F. D. (17) teško povređen!

Jeziva nesreća, koja je zavila u crno dve porodice, kao i Crnu Goru dogodila se u petak oko 22.30 satu u mestu Zeleni, na magistralnom putu ka izlazu iz Rožaja.

Auto na krovu

mladići koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći
mladići koji su poginuli u saobraćajnoj nesrećifoto: Drustvene Mreže

- Sumnja se da je A. M. vozeći automobil marke "audi A3" rožajskih registarskih oznaka, iz za sada nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad vozilom kada je ušao u krivinu i direktno se survao u provaliju u kanjonu reke Ibar, koja je doboka oko 20 metara - prenose crnogorski mediji i dodaju da na tom delu puta nema zaštitne ograde iako je put veoma opasan i nebezbedan.

- Do nesreće je navodno došlo zbog neprilagođene brzine, ali i klizavog kolovoza koji danima stvara probleme meštanima ovog dela Crne Gore.

Kako prenose lokalni mediji, "audi" se nekoliko puta prevrnuo dok nije došao do korita reke.

audi a3 završio u koritu reke Ibar
audi a3 završio u koritu reke Ibarfoto: Prinstcreen Facebook

- Automobil se zaustavio u koritu Ibra i to prevrnut na krovu. Od silovitih udaraca i tumbanja auta, tri maloletnika na licu mesta su preminula od zadobijenih povreda, dok je F. D. zadobio teške telesne povrede - prenose mediji i dodaju:

- Povređeni je kolima Hitne pomoći transportovan u beransku Opštu bolnicu, a zatim u Klinički centar Crne Gore i životno je ugrožen.

Kobni poziv

veliki broj meštana, policije i ekipe Hitne pomoći izašle su na teren nakon nesreće
veliki broj meštana, policije i ekipe Hitne pomoći izašle su na teren nakon nesrećefoto: Facebook/Radio televizija Rožaje

Uviđaj je trajao satima, a potom su ekipe vatrogasne službe izvlačili "audi" iz korita reke, koji je potom poslat na vanredni tehnički pregled, a dalja istraga će utvrditi sve detalje ove nezapamćene tragedije.

- Tela su poslata na obdukciju koja će utvrditi kada i kako je nastupila smrt maloletnika - navode mediji.

Meštani Rožaja za Kurir kažu da su mladići kobne večeri pre nesreće bili u jednom kafiću.

- Sreli su se u tom lokalu, zajedno su popili piće. Potom su krenuli su kući u selo pored Rožaja i seli u "audi" smrti. Međutim, kada su bili u blizini domova, jedan od poginulih dobio je navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice - kaže meštanin Rožaja i dodaje:

porodica i prijatelji opraštali su se od svojih najmilijih na društvenim mrežama
porodica i prijatelji opraštali su se od svojih najmilijih na društvenim mrežamafoto: Drustvene Mreže

Dani žalosti

- Mladići su odlučili da se vrate ka marketu i vozač je navodno, kako se sumnja prilikom neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sleteli su u reku Ibar. Opština Rožaje proglasili su dvodnevnu žalost povodom smrti mladića.

Meštanin Rožaja Poledica na putu, kobna krivina

Meštanin Rožaja kažu za Kurir da je u petak na kolovozu bila velika poledica.

- Pored brze vožnje, o kojoj svi pričaju u kraju, poledica je danima na putu, a na tom delu magistrale nema zaštitne ograde koja bi sprečila vozila da se odmah nađu u reci - kaže sagovornik i dodaje da nema ni rasvete na ovom delu puta, poznatom kao krivini Kremeštak, gde se prema njihovim rečima često dešavaju saobraćajne nesreće.

- Dve kuće su zavijene u crno, velika tuga se nadvila nad Rožajama.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track