JEDNO OD NAJLEPŠIH OSTRVA U JADRANU NA PRODAJU: Nekada elitno letovalište čeka novog vlasnika, a poznata i POČETNA CENA (FOTO)
Foto: RINA

oglas

JEDNO OD NAJLEPŠIH OSTRVA U JADRANU NA PRODAJU: Nekada elitno letovalište čeka novog vlasnika, a poznata i POČETNA CENA (FOTO)

Crna Gora -

Jedno od najlepših mesta u Boki Kotorskoj poznato je kao Sveti Marko koje se nalazi na području opštine Tivat.

Nekada je bilo elitno vojno odmaralište da bi se početkom devedesetih tu doselila raseljena lica iz ratom zahvaćenih područja. Svoj dom ovde su našle porodice mahom penzionisanih vojnih lica koje su smeštene u oko 100 bungalova.

Vlasništvo u većinskom delu ostrva pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, jedan manji deo pripada državi, a ostatak privatnim licima. Sada je ova atraktivna turistička lokacija kompletno na prodaju.

1 / 6 Foto: RINA

- Prodaje se čitavo ostrvo, a koliko sam upućen početna cena je oko 80 miliona evra. Opština Tivat nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali je činjenica da je to svakako jedan od trenutno najvećih resursa i veoma značajan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je bilo izuzetno popularno mesto za letovanje pa se nadamo da će se vratiti taj nekadašnji sjaj - izjavio je predsednik opštine Tivat Željko Komnenović.

Ukupna površina ostrva u Boki Kotorskoj iznosi oko 120.000 metara kvadratnih od čega su svega 1.089 metara kvadratnih stambeni objekti, a ukupna površina plaža je 1.200 metara kvadratnih.

Nalazi se u blizini aerodroma Tivat, a sa kopnom je spojeno asfaltnim mostom dugačkim 12 metara.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track