BURNO: U Crnoj Gori falsifikovali potpise za izbore! Vuksanović Stanković u kampanji udarila na SPC
Foto: Printscreen/Video Plus

deset dana uoči glasanja

BURNO: U Crnoj Gori falsifikovali potpise za izbore! Vuksanović Stanković u kampanji udarila na SPC

Crna Gora -

Deset dana pred izbore otkriveno da su potpisi podrške nekih građana zloupotrebljeni. Reagovalo i tamošnje tužilaštvo

Zahuktava se predsednička trka u Crnoj Gori! Pojedini su, po svemu sudeći, falsifikovali potpise podrške, pa su se tako neki građani našli na listama više kandidata, dok su drugi rešili da se za pobedu bore napadima na SPC.

Naime, odmah nakon što je počela da radi aplikacija za proveru potpisa podrške kandidatima za predsedničke izbore, koji se održavaju 19. marta, počele su da pljušte žalbe građana da su njihovi potpisi falsifikovani i lični podaci zloupotrebljeni. I predsednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša potvrdio je crnogorskim medijima da se toj instituciji javilo više birača koji su ih obavestili da je njihov potpis podrške zloupotrebljen.

Jovan Radulović, Novak Đoković
foto: Printskrin

Tako je Vijestima jedna čitateljka kazala da je njena majka dala potpis podrške samo kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću, a da na aplikaciji piše da je, pored podrške njemu, dva puta podržala i influensera Jovana Radulovića Jodžira. Ona je tom listu dostavila i dokaz, to jest skrinšot na kome se to jasno vidi. Odmah je reagovalo i Osnovno državno tužilaštvo, koje je poručilo da će preduzeti sve neophodne radnje kako bi se u konkretnim slučajevima procesuirala sva odgovorna lica.

Istovremeno, kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsednika Draginja Vuksanović Stanković obrušila se na SPC u svojoj kampanji. Ona je poručila da je Temeljni ugovor sa SPC u suprotnosti s pravnim poretkom Crne Gore u svojoj ukupnosti, kao i u pojedinim odredbama.

Draginja Vuksanović Stanković
foto: Youtube/RTCG

- I u preambuli i u više od polovine članova ugovora radi se o neusklađenosti s pravnim sistemom, što je sasvim dovoljno da se ovaj ugovor poništi. U preambuli, na primer, Vlada je neustavno preuzela nadležnosti države u celini, jer u tekstu ugovora na više mesta obavezuje Crnu Goru, kao državu u celini. To je suprotno i članu 100 Ustava - navela je ona.

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja