PRIPADNICI PROTIVTERORISTIČKE JEDINICE NAPADNUTI NA ŽABLJAKU: Incident započeo provokacijom u lokalu, u tuči povređeno pet lica
Foto: EPA/Boris Pejović

sukob

PRIPADNICI PROTIVTERORISTIČKE JEDINICE NAPADNUTI NA ŽABLJAKU: Incident započeo provokacijom u lokalu, u tuči povređeno pet lica

Crna Gora -

Uprava policije Crne Gore je danas saopštila da je grupa pripadnika Protivterorističke jedinice koja je na Žabljaku na obuci, u subotu uveče fizički napadnuta u jednom ugostiteljskom objektu.

"Incident je počeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od strane grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju. Tokom incidenta pet lica iz te grupe je zadobilo lakše povrede", objavila je Uprava policije.

Na mesto sukoba su došli pripadnici Stanice policije Žabljak i "postupili u okviru svojih ovlašćenja, prikupili obaveštenja od više lica", piše u saopštenju i dodaje se da se po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima vodi istraga.

Član Građanske inicijative 21. maj, Aleksandar Saša Zeković, tvrdi da su pripadnici Protivterorističke jedinice PTJ povredili pet osoba koje su zatou zdravstvenoj ustanovi u Pljevljima. On je pozvao je Upravu policije da saopšti detalje incidenta u ugostiteljskom objektu u centru Žabljaka, u neposrednoj blizini tamošnje Stanice policije.

Uprave policije kaže da se Protivteroristička jedinica godinama zimi obučava na Žabljaku i ima dobre odnose sa stanovništvom, ali dodaje da će Uprava policije utvrditi eventualnu odgovornost policijskih službenika za incident.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja