"OVO JE KRAJNJE ISHODIŠTE IZBORA" Vladislav Dajković otkrio: Natavljamo da se borimo za vrhovnu vrednost, a to je POMIRENJE
Vladislav Dajković, Foto: Kurir tv

kurir tv

"OVO JE KRAJNJE ISHODIŠTE IZBORA" Vladislav Dajković otkrio: Natavljamo da se borimo za vrhovnu vrednost, a to je POMIRENJE

Crna Gora -

U Crnoj Gori će 19. marta biti održani predsednički izbori. Očekuje se visoka izlaznost. Analitičari ocenjuju i da će predsednik biti izabran 2. aprila, odnosno u drugom krugu kao i da će sve biti jasnije u finišu kampanje.

A, nakon burne debate predsedničkih kandidata prošle nedelje i još veće bure koju je tada izazvala "neispravna štoperica" uoči izbora dogovoreno je i direktno sučeljavanje dvojice favorita - predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović prihvatio je poziv lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića na TV duel, koji bi, prema pisanju crnogorskih medija, trebalo da bude u četvrtak u 20 sati.

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore javio se danas putem viber poziva podelivši informacije o dešavanjima u susednoj zemlji povodom predstojećih izbora.

Izjasnio se o sigurnosti ulaska MIla Đukanovića u drugi krug kao i o situaciji povodom predstojećih izbora.

- Mislim da je drugi krug siguran kada kažemo da sa naše strane imamo predsedničkog kandidata tako da mislim da će 2. april biti krajnje ishodište izbora - rekao je Dajković.

02:31

Vladislav Dajković

Partije parlamentarne većine kandidovale su tri lidera partije, zatim, tu je kandidat ispred vanparlamentarnog Pokreta Evropa sad, ali i kandidatkinja ispred Socijaldemokratske partije, ali i nezavisnog kandidata.

- Ko ima najviše šanse? - upitala je voditeljka.

- Najveće šanse imaju gospodin Đukanović i gospodin Andrija Mandić koji je predstavnik velike koalicije Crne Gore - odgovorio je.

Pozvao je sve Srbe u Crnoj Gori da glasaju za kandidata koji ima najviše šanse da pobedi Mila Đukanovića.

- Potrebno je da se borimo za vrhovnu vrednost. Nastavljamo da se borimo za vrhovni cilj i vrhovnu vrednost, zato smatram da je vreme da dođe do pomirenja unutar onih koji se predstavljaju komitama i "montenegrinima" i onih koji se izjašnjavaju kao Srbi. To traje mnogo dugi niz godina - rekao je.

Da li URA sabotira novu vladu, pošto je mandatar Miodrag Lekić obavestio lidere parlamentarne većine da mu za potrebnu većinu nedostaju tri glasa poslanika Građanskog pokreta URA? O čemu se radi? Lekić je, kako je naveo u jučerašnjem pismu liderima, Abazoviću predložio da koalicija "Crno na belo" podrži vladu tako što bi bila njen deo, ili što bi podržala manjinsku vladu - navela je voditeljka.

Dajković je objasnio o čemu se tu radi.

- Gospodin Abazović zna da više neće biti premijer i da nema podršku i čvrsto drži poluge moći u rukama. Stvari su jasne. Nije došlo do dogovora između stare parlamentarne većine. On je javno podržao Aleksu Bečića, koji dolazi ispred demokratske Crne Gore, ali mislim da oni nemaju neke naročite šanse. Što se mene lično tiče, pozivam sve Srbe u Crnoj Gori da glasaju i da oteramo Mila u ružnu prošlost. - rekao je, naglasivši da nema mira za Crnu Goru.

- Dovoljno je da Mandić pročita spisak fabrika koje je Milo Đukanović zatvorio i da bude izabran - rekao je Dajković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track