POZNATO STANJE BEBE KOJA JE DANAS SPAŠENA IZ MORAČE: Oglasio se lekar koji vodi računa o dvomesečnom mališanu
Foto: Printscreen Youtube/Pobjeda

POZNATO STANJE BEBE KOJA JE DANAS SPAŠENA IZ MORAČE: Oglasio se lekar koji vodi računa o dvomesečnom mališanu

Crna Gora -

Baka je sa bebom danas skočila u Moraču i utopila se, dok je dete spašeno.

Beba je stabilnog zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvek postoji, jer je u pitanju dete koje nema ni dva meseca, saopštio je za Portal RTCG dežurni lekar iz Odeljenja intezivne nege Instituta za bolesti dece.

Danas oko 11:20 sati policija je izvukla iz Morače telo ženske osobe koja je prethodno primećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice.

Maleni borac boravio je u hladnoj reci sve dok ga nisu spasili radnici Gradskog preduzeća "Zelenilo" Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak. “Oživeo” ga je švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je deo posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Lekar je za RTCG rekao da dete trenutno ima “uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa”.

- Dete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intenzivnog lečenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da dete ima dva meseca - kazao je lekar.

Naveo je da i pored spleta nesrećnih okolnosti koje su malenu bebu danas zadesile, desili su se i dobri momenti. Jedan je taj da su ga radnici preduzeća “Zelenilo” ubrzo uočili i izvukli iz vode, a drugi taj da prethodnih dana nije bilo kiše, pa reka nije nabujala.

Dete je ubrzo nakon što su ga uzeli iz vode prevezeno u Urgentni centar, a nešto kasnije izvučeno je i telo njegove babe.

Iz "Zelenila" su iskazali poštovanje i zahvalnost zaposlenima na herojskom činu koji su napravili spasivši bebi život iz reke.

(Kurir.rs/RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track