EVO ŠTA SVE POSEDUJE JAKOV MILATOVIĆ: Ima stan, kuću i livadu, otplaćuje kredit! Poznato koliko NOVCA ima na računu!
Foto: AP/Risto Božović

EVO ŠTA SVE POSEDUJE JAKOV MILATOVIĆ: Ima stan, kuću i livadu, otplaćuje kredit! Poznato koliko NOVCA ima na računu!

Crna Gora -

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović nedavno je prijavio imovinu i poseduje stan i kuću, kao i još jedan stan koji deli sa suprugom Milenom.

Na tekućem računu ima 6.561,86 evra, kao i 2.985,20 i štedni ulog neoročeni od 14.952,73 evra. Na računu njegove supruge je 14.900 evra.

Milatović je vlasnik i livade šeste klase od 9469 m2. Prijavio je i da njegova supruga poseduje "reno kadijar" iz 2017. godine. On otplaćuje kredit od 80.000 evra, sa mesečnom ratom od 550 evra, preneo je portal podgoričkog Dana.

Bankar koji je nasledio Đukanovića na mestu šefa države, izjavio je da je Crna Gora napravila odlučan korak napred, da je njegova pobeda istorijska, kao i da nikada više neće voditi trzavice sa zemljama Zapadnog Balkana i regiona. Akademik i istaknuti srpski pesnik Matija Bećković izjavio je da je Milo Đukanović, na čije je mesto došao Jakov, sišao sa vlasti kao najbogatiji čovek najsiromašnije zemlje. Podsetimo, Jakov Milatović novi predsednik Crne Gore, pobedu je osvojio nakon drugog kruga predsedničkih izbora.

Milatović je završio osnovnu školu i Gimnaziju u Podgorici, a rođen je 1986. što znači da je postao predsednik Crne Gore sa samo 36 godina. Studirao je Ekonomski fakultet na Univerzitetu Crne Gore i osnovne studije završio je sa prosečnom ocenom 10. Bio je student generacije.

Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford kao stipendista britanske vlade. Boravio je na Univerzitetu savezne države Ilinoj kao stipendista američke vlade. Takođe je boravio na Univerzitetu u Beču kako stipendista austrijske vlade. Kao stipendista Evropske komisije boravio je na Univerzitetu u Rimu.

Karijeru je započeo u NLB banci u Podgorici kao deo tima za upravljanje rizikom. Nakon toga radio je u Dojče banci u Frankfurtu, a onda u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Godine 2018. unapređen je u glavnog ekonomistu. Imao je zadatak da pokriva zemlje Evropske unije, uključujući Rumuniju, Bugrasku, Hrvatsku i Sloveniju iz kancelarije uBukureštu.

Druga iskustva i usavršavanja sticao je u okviru nemačke Fondacije Konrad Adenauer, Londonske škole ekonomije, Univerziteta u Pekingu, Liderske akademije Univerziteta Standford, i drugih. U Vladi Zdravka Krivokapića bio je ministar ekonomskog razvoja. Jakov Milatović oženjen je Milenom Milatović i ima troje dece - ćerke Saru i Anu i sina Davida. Po nacionalnosti je Crnogorac, a po veroispovesti pravoslavac.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track