ŠOKANTNA SAZNANJA U CRNOGORSKOJ SKUPŠTINI! Advokat: Tužilac koji je uneo svetlost u pravosuđe NE SME DA PUSTI DECU VAN SOBE?!
Foto: Printscreen Vijesti, Printscreen Pink, EPA/Boris Pejović, Kurir TV

crna gora

ŠOKANTNA SAZNANJA U CRNOGORSKOJ SKUPŠTINI! Advokat: Tužilac koji je uneo svetlost u pravosuđe NE SME DA PUSTI DECU VAN SOBE?!

Crna Gora -

U crnogorskoj skupštini zasedao je odbor povodom ukidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu goru 2021.godine. Premijer Dritan Abazović se zahvalio bogu na Skaj prepisci koju imaju.

Zasedanje skupštinskog odbora koje je proteklo u burnoj atmosferi komentarisali su Predrag Savić, advokat, a preko video poziva se uključio Milutin Đukanović, jedan od lidera Demokratskog fronta.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Čuli smo šokantna saznanja na tom zasedanju. Čuli smo da je tužilaštvo zabranilo da se procesuiraju oni policajci koji su skinuli zabranu za ulazak Belivuka i negove ekipe u Crnu Goru. To pokazuje da u Crnoj Gori nije došlo do bitnih promena iako je na mestu državnog tužilaštva gospodin Novović - rekao je Savić i dodao:

- U pravosuđu su još uvek nereformisane snage koje imaju potporu u kriminalnim grupama. Specijalni tužilac Novović kaže da bi voleo da se njegova deca igraju u dvorištu, ali ne mogu već moraju samo u sobi. On je uneo svetlost u crnogorsko pravosuđe, napravio je velike promene. Ono što se čulo na odboru jeste opasna opomena da se i dalje mora boriti protiv organizovanog kriminla, jer ne može protiv toga da se bori jedan čovek.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Đukanović je ocenio da se vlada Dritana Abazovića pokazuje inicijativu za borbu protiv organizovanog kriminala u CG, ali da je glavni problem u pravosuđu koje ne može dubinski da se reformiše bez dvotrećinske većine u parlamentu.

- Borba protiv kriminala u vreme vlade Zdravka Krivokapića bila je na nivou simbolike. Vlada gospodina Abazovića se izgleda zaista trudi na tom polju i bilo je značajnih akcija, ali tužilačko sudski sistem je veoma specifičan. Za izbore za sudski savet potrebno je dve trećine u parlamentu. Sve je po dubini ostalo nepromenjeno.

04:40

ŠOKANTNA SAZNANJA U CRNOGORSKOJ SKUPŠINI! Advokat: Tužilac koji je uneo svetlost u pravosuđe ne sme da pusti decu van sobe?!

- Glavni problem u borbi protiv kriminala u Crnoj Gori je crnogorsko pravosuđe. Imate nedvosmislene dokaze da su policija i tužilaštvo bili u potpunoj sprezi sa mafijaškim klanovima. Na čelu čitavog sistema bio ja Milo Đukanović, a onda Veselin Veljović i Zoran Lazović. Sada sve to treba dovesti u neke pravne okvire. Zato su izbori 11. juna važni jer će se doći do dvotrećinske većine neophodne da se izvrše potrebne promene.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track