SUKOB ZBOG BUKE UMALO DA POSTANE POKOLJ: Grupa pijanih mladića u Tivtu provocirala meštanina i gađala mu kuću, on izašao sa MAČEM
Foto: Printscreen Vijesti

PROSLAVA ROĐENDANA SE PRETVORILA U INCIDENT

SUKOB ZBOG BUKE UMALO DA POSTANE POKOLJ: Grupa pijanih mladića u Tivtu provocirala meštanina i gađala mu kuću, on izašao sa MAČEM

Crna Gora -

U tivatskom naselju Donja Lastva došlo je do incidenta između grupe mladih iz Tivta i Kotora i meštanina I. P. R (37) koji je bio naoružan mačem.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti,, I. P. R. je najpre verbalno, a onda i fizički, napao grupu mladića i devojaka koji su nakon proslave rođendana slavljenje nastavili na šetalištu lastovske rive.

Neki od mladih su bili u pripitom stanju i pravili su buku, pa je I. R. koji stanuje u obližnoj kući izašao na ulicu i sukobio se sa njima. On je, navodi se, uz psovke i uvrede upućene okupljenom društvu, mačem polupao stakla i oštetio dva automobila sa kojima su se mladići i devojke dovezli, te je navodno onda istim tim predmetom u leđa udario jednog od mladića iz Tivta (18).

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Mladić je stoga sinoć odveden u bolnicu, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede. Napadnuto društvo je odmah pozvalo policiju, koja je sinoć privela i salsušala sve aktere incidenta, uključujući I. P. R. koji živi stotinak metara dalje od mesta gde su se bili okupili mladići i devojke I. P. R. je inače, prema nezvaničnim informacijama, zaposlen u jednoj agenciji za obezbeđenje objekata i radi kao zaštitar u Porto Montenegru, a u vreme incidenta nije bio na dužnosti.

Roditelji neke od dece koju je on sinoć napao tvrde da je deci pritom, uz psovke i uvrede, poručio da su oni "tatini i mamini sinovi koji voze skupe džipove", da se u Donjoj Lastvi ne može normalno živeti od buke i galame koju u kasnim večernjim satima stvaraju mladi što se okupljaju na tamošnjoj rivi, te da će im on "pokazati i naučit ih pameti".

"O svemu je obavešteno nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i sada čekamo da se postupajući tužilac izjasni, kvalifikuje delo i naloži nam dalje radnje koje ćemo preduzeti protiv aktera ovog nemilog događaja", rekli su nezvanično Vijestima iz OB Tivat.

Advokat: Bio je provociran, a njegova kuća i gađana raznim predmetima

Pravna zastupnica Tivćanina I. P. R. advokatica Snežana Jovićević "Vijestima" je kazala da Osnovno državno tužilaštvo iz Kotora protiv njenog klijenta nije do 18 časova pokrenulo ni krivični, ni prekršajni postupak i da je on nakon saslušanja u policiji, pušten na slobodu.

Tivat
foto: Printscreen Vijesti

"Bez namere da bilo što prejudiciram, moram istaći da je ceo incident imao unekoliko drugačiji tok nego što je to javnosti predstavljeno od druge strane i da je moj klijent prije nego što je doveden u stanje afekta u kome je nasrnuo na automobile, bio provociran od strane nekih iz te grupe mladih ljudi, a njegova kuća je i gađana raznim predmetima. Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, međutim, to ne pokazuje već prikazuje samo završnu fazu celog incidenta, na način da tu ukupnu situaciju prikaže isključivo onako kako odgovara drugoj strani", kazala je Lakićević.

Dodala je da je njen klijent "uzoran i dobar momak koga kao takvog zna ceo Tivat" ali da će o svemu što se desilo na kraju konačnu reč dati nadležni pravosudni organi.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track