PRVI ŠTRAJK U ISTORIJI RTCG: Zaposleni obustavljaju rad u ponedeljak od 12 do 13 sati
Foto: Shutterstock/Ilustracija

PRVI ŠTRAJK U ISTORIJI RTCG: Zaposleni obustavljaju rad u ponedeljak od 12 do 13 sati

Crna Gora -

Štrajk upozorenja zaposlenih u Radio-televiziji Crne Gore biće održan sutra od 12 do 13 sati na platou ispred RTCG, najavio je Štrajkački odbor Sindikata zaposlenih u crnogorskom javnom servisu.

Štrajkački odbor je naveo da će to biti prvi štrajk u istoriji Javnog servisa. Sindikat je saopštio da, posle višemesečnih pregovora sa menadžmentom RTCG-a, nije postignut dogovor o povećanju zarada koje je sindikat tražio u skladu sa preporukom Ministarstva finansija.

Kako se napominje, preporuka se odnosi na povećanje zarada u javnom sektoru (zaposlenima koji pripadaju kategoriji D) radi ublažavanja posledica inflatornog udara.

Sindikat je istakao da dogovor nije postignut, iako je generalni direktor RTCG-a Boris Raonić na Skupštini sindikata 4. aprila javno rekao da je menadžment za tu namenu izdvojio milion evra, a da gotovo svakodnevni pregovori prolaze kroz stalne opstrukcije i odugovlačenja, preneo je crnogorski Javni servis.

Raonić je rekao u subotu da je menadžment Radio-televizije Crne Gore spreman da odmah potpiše Kolektivni ugovor koji daje veća prava od prethodnog i predviđa veća primanja od inicijalnih zahteva oba sindikata.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track