NAPADNUT POTPRESEDNIK DPS JEVTO ERAKOVIĆ NA PUMPI U PODGORICI: Građanin ga izvređao i pretio mu, pa završio u policiji
Foto: Twitter/drJevtoErakovic

podneta krivična prijava

NAPADNUT POTPRESEDNIK DPS JEVTO ERAKOVIĆ NA PUMPI U PODGORICI: Građanin ga izvređao i pretio mu, pa završio u policiji

Crna Gora -

Pedesetosmogodišnji Ž.L. uhapšen je zbog sumnje da je, u nedelju oko podneva, vređao poslanika Jevta Erakovića, saznaju “Vijesti”.

Protiv Lečića je, nakon saslušanja u podgoričkoj policiji, a u konsultaciji sa tužilaštvom, podneta krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti potpredsednika DPS-a.

”Po nalogu tužioca, Ž. L. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je, na štetu J. E, izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti”, saopštio je “Vijestima” rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, tužilac Duško Milanović.

Prema saznanjima “Vijesti”, policija će, po nalogu tužilaštva, izuzeti i pregledati snimke sa nadzornih kamera benzinske pumpe u podgoričkom Siti kvartu, gde se i dogodio incident.

Eraković je juče policiji prijavio da je verbalno napadnut, a potom je na Tviteru napisao da se to dogodilo “zato što je Crnogorac” i “jer je u DPS-u”. Napisao je i da mu je poručeno da će umreti.

”Napadnut sam danas verbalno, potom je nasilnik pokušao i fizički. Zato što sam Crnogorac i jer sam u DPS-u, poručeno mi je da ću umreti. Slučaj je prijavljen. Po mojoj prijavi za pretnju smrću iz decembra 2022. nadležni nisu prstom mrdnuli. Neka nova Crna Gora, nećemo se navikavati”, napisao je Eraković.

Policija je odmah nakon prijave izašla na lice mesta, ali nisu zatekli napadača.

Nedugo nakon incidenta, inspektori su utvrdli da je Lečić verbalno napao Erakovića i pretio mu.

DPS i više njenih funkcionera i poslanika osudili su juče napad na Erakovića.

Saopštili su da odgovornima za napad smatraju aktuelnu vlast i premijera Dritana Abazovića, koji su, kako su naveli, “kreirali takvu atmosferu”, ali i medije koji “kriminalizuju DPS i borbu za građansku i evropsku državu etiketiraju nacionalizmom”.

Napad su osudile i Socijaldemokrate (SD) i član Građanske inicijative “21. maj” i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković.

Iz DPS-a su saopštili da je “devijantno ponašanje, nasilje, mržnja i netrpeljivost, koji su preplavili društvo posljedica šovinizma i ekstremizma, koji su zavladali u atmosferi “dominantno kreiranoj od strane vlasti i dveju vlada formiranih nakon 30. avgusta 2020”.

”Bilo da se radi o fizičkim napadima ili verbalnim, bilo da su prijetnje upućene neposredno ili putem društvenih mreža, zajednički imenitelj je da su bazirane na etničkoj ili vjerskoj osnovi”.

Ocijenili su da je jasno da je cilj tih napada, zastrašivanja i prijetnji, da velikosrpsku ideologiju nametnu kao državnu, i na taj način unište građanski karakter Crne Gore.

V.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković naveo je da je napad na Erakovića posljednja opomena da se preventivno reaguje, kako se ovakve situacije ne bi više nikad ponovile - nikome.

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nikola Zirojević saopštio je da napasti nekoga zbog njegovog nacionalnog ili političkog uvjerenja predstavlja akt klasičnog bezumlja.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track