RAZLIČITIM PUTEVIMA KA ISTOM CILJU! Medojević: Dolazi nova epoha; Knežević: Nije, niti će biti sukoba
Foto: Youtube prtscr / Srbin.info

Konferencija

RAZLIČITIM PUTEVIMA KA ISTOM CILJU! Medojević: Dolazi nova epoha; Knežević: Nije, niti će biti sukoba

Crna Gora -

Demokratski front (DF) je doneo odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju - Crna Gora pomirena zemlja, kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

"Danas kao prijatelji, nas trojica želimo da pošaljemo novu poruku Crnoj Gori da u politici možete da se sastanete zajednički ali i da se rastanete i odvojeno idete ka istom cilju", rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i Nebojša Medojević (Pokret za promjene) i Milan Knežević (Demokratska narodna partija).

Poručio je da među njima "nema sukoba ni svađe, ni razlika po pitanjima koja su dogovorili kada su osnivali DF".

"Ponosan sam na sve što smo uradili i možemo da uradimo više", dodao je Mandić.

Medojević je kazao da je DPS "imala plan da konkurenciju drži u nacionalnim torovima".

Nebojša Medojević
foto: Youtube/Printscreen

"Nakon 2008. godine, kada su razlike bile najveće mi smo našli snage da sednemo zajedno i da radimo na zajedničkom cilju - srpsko-crnogorskom pomirenju. Kad pogledate misija DF je ostvarena - Srbi i Crnogorci su pomireni i Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću u kojoj svi imaju sva prava", rekao je Medojević.

Medojević je zahvalio svim članovima DF-a koji nisu dočekali oslobođenje i pomirenje.

"Dolazimo u novu epohu, treba graditi nove mostove. Nije bilo svađa i nekorektnosti, procenili smo da u ovom odnosu snaga ne možemo da damo očekivani rezultat".

Ponovio je da će Pokret za promene (PzP) nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.

Knežević je naveo da je DF, kada je započeo "veliko istorijsko putovanje" pre 11 godina postavio cilj - bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

Milan Knežević
foto: Facebook video prtscr / Demokratski ifront

"Režim je uz velike žrtve pobeđen, ali anonimusi koje smo mi doveli i postavili ih za premijera, ministre, čast izuzecima, više su imali za cilj obračunavanje sa DF-om nego demokratizaciju Crne Gore. I danas nakon tri godine od smene vlasti imamo zaostavštinu tog režima. Nakon predsedničkih izbora zadat je poslednji udarac Đukanoviću čemu je DF dao nemjerljiv doprinos. Želim da dematujem sve medijske spinove da je među nama došlo do sukoba i imena na poslaničkoj listi jer do toga nismo ni došli", rekao je Knežević.

Dodao je da "nikakvih sukoba, nikakvih ružnih reči nije bilo, niti će biti".

"Mi danas nećemo odgovarati na pitanja i da ćemo o modalitetima izlaska NSD i DNP blagovremeno obavestiti javnost. Ovo je naše poslednje obraćanje u ime DF-a i poslednje obraćanje na ovu temu".

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja