PRVA DAMA OPET U PLAVOJ BOJI! Kreatorka kaže da je u stihu pesme "Oj, svijetla majska zoro" tražila suštinu, a OVO je simbolika
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

inauguracija

PRVA DAMA OPET U PLAVOJ BOJI! Kreatorka kaže da je u stihu pesme "Oj, svijetla majska zoro" tražila suštinu, a OVO je simbolika

Crna Gora -

Elegantnu svetloplavu haljinu sa cvetnim detaljima koju je juče nosila prva dama Milena i odelo za predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, kreirala je crnogorska dizajnerka Milena Đurđić, koja je kazala da je kroz tu kreaciju želela i da pošalje određene poruke.

Đurđić za TVCG kaže da je u stihu pesme “Oj, svijetla majska zoro” tražila suštinu i razrađivala taj stih.

- Plava boja simbolizuje mudrost, inteligenciju, stabilnost, odanost i dubinu. To je sve ono što je vrlo bitno. Želela sam da na prvom predstavljanju predsednika i prve dame pošaljemo lepu poruku svetu - kaže Đurđić.

Ona navodi i da za događaje poput inauguracija nisu dozvoljene cipele sa otvorenim prstima, duboki dekoltei, šlašteće hanjine.

Muškarci bi, kako kaže, trebalo da nose tamna odela. - Prvi put jedan domaći dizajner oblači predsednika i prvu damu, a to je veoma značajno. To će svetski mediji da prenesu, o tome se piše i daje prostora - kaže Đurđić.

Kurir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track