DRAMA NA POPULARNOJ PLAŽI KOD BARA: Sa Crvene stijene evakuisane trudnica i još jedna žena
Foto: Youtube Printscreen

nevolja na moru

DRAMA NA POPULARNOJ PLAŽI KOD BARA: Sa Crvene stijene evakuisane trudnica i još jedna žena

Crna Gora -

Hitnom intervencijom tima crnogorske Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL) sinoć su s plaže Crvena stijena, iza brda Volujica, evakuisane dve žene, od kojih je jedna trudnica.

„Oko 22.30 sata Pomorsko-operativnom centru je javljeno da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica, nalaze dve žene, koje zbog nevremena ne mogu da se vrate kopnenim putem u Bar. Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i pripadnik Sektora granične policije (SGP). Svega 15 minuta je bilo potrebno čamcu da stigne do pozicije i uz pomoć ronilaca u termalnim odelima, jedna po jedna žena su uspešno evakuisane na spasilački čamac, saopštio je za Radio Bar i Bar Info pomoćnik direktora UPSUL-a za bezbednost na moru, Žarko Lukšić, piše podgorička Pobjeda.

plaža, Crna Gora, Crvena stijena, Bar, primorje, crnogorsko primorje
foto: Youtube Printscreen

On je kazao da su za deset minuta evakuisane osobe prevezene do Gata 5, gde im je pružena hitna medicinska pomoć.

„Na sreću, nije bilo nikakvih posledica, pa su ih članovi porodice odmah odvezli kućama. Inače, plaža Crvena stijena svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje sprovodi UPSUL. S obzirom da je početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju živote i ne organizuju avanturističke izlete, kako bi izbegli ovakve nevolje na moru. Na to posebno apelujemo u danima kada su, poput današnjeg i sutrašnjeg, najavljeni loši meteo uslovi“, upozorava Lukšić.

Osvrnuvši se na noćašnju profesionalno i izuzetno brzo sprovednu akciju, pomoćnik direktora UPSUL-a naglašava da je spasilački tim Nenad Tasić, Bato Tomašević, Jasmin Koković, Marko Čejović i Stevan Asović, zajedno sa pripadnikom SGP Bar, bio suočen sa velikim izazovom zbog rizičnog prilaza stjenovitoj obali i činjenice da se spašavanje odvijalo s posebnim oprezom jer je u pitanju bila trudnica.

Kurir.rs/Pobjeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track