EVAKUISANA DESETOMESEČNA BEBA! Tokom noći izvedeno hitno prebacivanje sa kruzera u blizini Boke Kotorske, dete predato lekarima
Foto: Printscreen/Twitter

brza reakcija CRNOGORSKIH SPASILACA

EVAKUISANA DESETOMESEČNA BEBA! Tokom noći izvedeno hitno prebacivanje sa kruzera u blizini Boke Kotorske, dete predato lekarima

Crna Gora -

Služba Traganja i spašavanja na moru Uprave pomorske bezbednosti i upravljanja lukama Crne Gore iobavila je uspešnu akciju medicinske evakuacije putnika, desetomesečne bebe, sa jednog kruzera koji je plovio vodama u blizini crnogorske obale, objavila je RTCG.

Navodi se da je Koordinacioni centar traganja i spašavanja na moru u 2.35 sati primio je poziv sa kruzera ''Marella Explorer” koji je tražio hitnu medicinsku evakuaciju putnika sa zdravstvenim problemima.

U tom momentu 262 metra dugi kruzer nalazio se na oko 19 nautičkih milja jugoistočno od ulaza u Boku Kotorsku, na putu prema luci Kotor.

Navodi se da je tamo tim za hitne intervencije preduzeo sve potrebne radnje kako bi se bezbedno izvršio vez spasilačkog čamca i transport vozilom Hitne pomoći.

Uz asistenciju Službe za vanredne situacije Luštica Bay i osoblja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, beba je bezbedno predata ljekarima na dalji medicinski tretman.

(Kurir.rs/RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja