"MERCEDESU" DRITANA ABAZOVIĆA OTKAZALE KOČNICE: MUP naredio vanredni nadzor! Reč o kvaru zbog starosti i kilometraže?
Ilustracija, Foto: EPA/Georgi Licovski, Shutterstock

kočioni sistem na službenom vozilu potpuno je prestao da radi

"MERCEDESU" DRITANA ABAZOVIĆA OTKAZALE KOČNICE: MUP naredio vanredni nadzor! Reč o kvaru zbog starosti i kilometraže?

Crna Gora -

Nadležni u Crnoj Gori utvrđuju zbog čega su iznenada, tokom vožnje otkazale kočnice na državnom “mercedesu” u kom je bio predsednik tamošnje vlade Dritan Abazović, saopšteno je Vijestima zvanično iz Minisatrstva unutrašnjih poslova (MUP).

Crnogorski MUP inicirao je vanredni nadzor radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do incidenta, a prvi rezultati kontrole ukazuju da je reč o kvaru zbog starosti i kilometraže

Prema informacijama Vijesti, kočioni sistem na službenom vozilu potpuno je prestao da radi dok je Abazović bio na Obzovici, pedesetak metara pre velike nizbrdice. Incident se desio 31. jula, a Abazović je u tom trenutku išao u službenu posetu Tivtu. Prema nezvaničnim informacijama, u automobilu - na komandnoj tabli, nije bilo nikakvih upozorenja.

Abazović je nakon što se vozilo zaustavilo na makadamu pored puta, prešao u drugi automobil iz pratnje, a od tada koristi drugo službeno vozilo, marke “audi”.

Iz MUP-a kažu da dosadašnje kontrole ukazuju da je reč o kvaru zbog starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i naglašavaju da je prvi čovek te institucije i partijski kolega Abazovića, Filip Adžić inicirao vanredni nadzor od strane Direktorata za bezbednosno-nadzorne poslove, “radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja”.

“Dosad odrađenom kontrolom uvereni smo da je kvar na vozilu nastao usled starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i da prethodno nisu postojali nikakvi indikatori koji bi ukazivali da može doći do takvog kvara na pomenutom vozilu”, saopšteno je Vijestima iz Ministarstva.

Objašnjavaju da je 12 godina prosečna starost službenih motornih vozila, koja se koriste u okviru Odseka za obezbjeđivanje domaćih štićenih ličnosti u cilju vršenja poslova zaštite bezbjednosti štićenih ličnosti:

Oni su naglasili i da se ta službena motorna vozila, koja se koriste za poslove obezbeđivanja štićenih ličnosti, nalaze pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom službenika Uprave policije:

“Kao i da za sada ne postoje indicije koje bi ukazivale na to, da je kvar na gore pomenutom vozilu u predmetnom događaju, uzrokovan ljudskim faktorom. Imajući u vidu da se radi o vozilu koje koriste službenici Uprave policije koji obavljaju poslove obezbeđenja predsjednika Vlade Crne Gore, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić inicirao je vanredni nadzor od strane Direktorata za bezbednosno-nadzorne poslove radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja”, saopšteno je iz tog vladinog resora kojim rukovodi Adžić.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track