OPŠTINA: Nije ajkula već riba lampuga, potpuno bezopasna za ljude, dođite u Herceg Novi, šesti najbolji PRIMORSKI GRAD NA SVETU!
Foto: Kurir, Profimedia

Reagovanje

OPŠTINA: Nije ajkula već riba lampuga, potpuno bezopasna za ljude, dođite u Herceg Novi, šesti najbolji PRIMORSKI GRAD NA SVETU!

Crna Gora -

Opština Herceg Novi i kompleksa „Hotel & marina“ reagovali su na medijske napise o "pojavi ajkule pešikan".

- U vezi sa senzacionalističkim vestima koje su juče i danas osvanule na nekoliko portala iz naših susednih zemalja, Opština Herceg Novi i kompleks Lazure „Hotel & marina“ ovim putem reaguju i demantuju navode o pojavi ajkule pešikana, uz pojašnjenje o kojoj se za ljude potpuno bezopasnoj ribi zapravo radi. Naime, radi se o jednom od mnogih snimaka koji su nastali 21. juna ove godine, kada je u akvatorijum naše marine došao redak gost. Radi se o ribi zvanoj lampuga, koja je pelagijska riba, a koja iako živi u celom Jadranu, može se reći da je veoma retka riba. Ima izduženo telo spljošteno na bokovima i prekriveno sitnim ljuskama. Ona je izuzetan plivač i po prirodi grabljivica ali apsolutno bezopasna po ljude. Hrani se isključivo sitnom plavom ribom koja pliva po površini što se može videti na svim snimcima koji su tada nastali - pre mesec i po dana. Na opštu radost svih prisutnih turista i meštana, ovaj primjerak lampuge se kod nas zadržao oko pola sata i sve vreme je plivala po površini loveći sitniju ribu. Njeno prisustvo je prijavljeno Institutu za biologiju mora, koji prati kretanje i migracije svih retkih vrsta koje posete naš prelepi zaliv“, navode iz kompleksa Lazure „Hotel & marina“ - i dodaju.

- Svi ste dobrodošli u naš Herceg Novi, da se lično uverite kako izgleda i koliko je siguran, nedavno proglašeni šesti najbolji primorski grad na svetu“, zaključuje se u reagovanju sekretara za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi, Nenada Vitomirovića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track