"ONI SU DRŽALI KESU DOK JE ĐUKANOVIĆ KRAO PARE" Dajković: Spajiću je najbolje DA SE OSLONI NA PREKALJENE BORCE protiv korupcije
Vladislav Dajković o političkom dešavanju u CG, Foto: Kurir Televizija, EPA/Boris Pejović

crna gora

"ONI SU DRŽALI KESU DOK JE ĐUKANOVIĆ KRAO PARE" Dajković: Spajiću je najbolje DA SE OSLONI NA PREKALJENE BORCE protiv korupcije

Crna Gora -

Nastavljeni su pregovori mandatara za sastav nove vlade Crne Gore, predsednika Pokreta "Evropa sad" Milojka Spajića sa predstavnicima partija koje su ga podržale za mandatara.

Vladislav Dajković
foto: Kurir tv

Kako je poručio nakon sastanka, principi Pokreta "Evropa sad" za formiranje vlade prihvatljivi su svim učesnicima, kao i da juče nisu razgovarali o podeli resora i specijalnim zahtevima.

Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore, gostovao je putem vajber poziva u razgovoru sa voditeljkom jutarnjeg programa Kurir televizije o gorepomenutim dešavanjima.

On je preneo utiske sa sastanka i očekivanja Srba iz Crne Gore.

- Svi su sa sastanka izašli zadovoljni i koliko sam mogao da vidim svi su bili zadovoljni. MI trenutno živimo u tehničkoj Crnoj Gori gde godinu dana ne funkcioniše vlada CG. Dritan Abazović je pomerio neke granice, imajući u vidu da je njegova vlada izgubila legitimitet, ali ona i dalje funkcioniše kao da se ništa nije desilo i to nije dobro - rekao je Dajković.

02:06

VLADISLAV DAJKOVIĆ O ULOZI SRBA U BUDUĆEM PARLAMENTU CRNE GORE

Upitan od voditeljke da li će u novoj vladi biti mesta za Srbe, Dajković je rekao:

- Nadam se da hoće, zato što Koalicija "Za budućnost Crne Gore" je jedini predstavnik srpskog naroda u parlamentu. Ako isključe njih ne vidim nikakvu razliku u periodu vladavine Mila Đukanovića. Oni najviše smetaju partijama manjina koji su učestvovali u vladavini Mila Đukanovića i podržavale ga tokom izbora, dok je Koalicija " Za budućnost CG" je otvoreno podržala. Mislim da je Spajiću bolje da se osloni na prekaljene borce protiv režima korupcije i kriminala Mila Đukanovića nego na one koji su do sada držali kesu dok je MIlo Đukanović krao pare - rekao je Dajković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:17

U CG SVE PODSEĆA NA BABA VANGA KONCEPCIJU! Politički analitičar: Spajić treba da priloži samo jedno, ali očigledno nije u stanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja