"VELIKI BROJ GRAĐANA CRNE GORE I DALJE IMA OČEKIVANJA OD 30. AVGUSTA" Pavićević otkrio: Jezgro nove vlade čine OVI AKTERI (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

NEMA SRBA!

"VELIKI BROJ GRAĐANA CRNE GORE I DALJE IMA OČEKIVANJA OD 30. AVGUSTA" Pavićević otkrio: Jezgro nove vlade čine OVI AKTERI (VIDEO)

Crna Gora -

Koalicija Za budućnost Crne Gore, koju čine prosrpske stranke, po svoj prilici neće biti deo izvršne vlasti u toj državi.

Prema poslednjim informacijama iz Podgorice, manadatar Milojko Spajić, Vladu će praviti sa članovima svog Pokreta Evropa Sad, zatim Demokratama i partijama Bošnjaka, Hrvata i Albanaca.

Lider Demokratske narodne partije i nosilac izborne liste Koalicije Za budućnost Crne Gore Milan Knežević, saopštio je da koalicija do sada nije dobila zvaničnu i konačnu ponudu.

Crna Gora, zastava
foto: Profimedia

Gost jutarnjeg programa koji je odgnonetnuo zbog čega Srbi nisu među članovima je politikolog dr Vladimir Pavićević.

Prvo je pričao o 30. avgustu, ali i očekivanjima velikog broja građana:

- Očekivanja velikog broja građana Crne Gore je bilo da se poklapa ovaj period pregovora o formiranju nove vlade sa obeležavanjem tri godine od kada je počelo razvlašćivanje Mila Đukanovića na onim čuvenim izborima 2020. godine. To je bilo 30. avgusta, a taj datum ove godine je za koji dan, a očekivanje građana je bilo da će simbolički iskoristiti taj datum da Spajić, koji je dobio mandat, pokuša da sastavi novu vladu baš na 30. avgust - započeo je Pavićević, pa nastavio:

01:23

VELIKI BROJ GRAĐANA CRNE GORE IMA VELIKA OČEKIVANJA OD 30. AVGUSTA Pavićević otkrio: Jezgro nove vlade čine OVI AKTERI

Potom je rekao ko će činiti jezgro nove vlade:

- Jezgro nove vlade će činiti svi akteri koje mi bez sumnje vezujemo za postignuća 30. avgusta 2020. godine. Međutim, rezultat ovih razgovora je suprotnost tome. Spajić je imao šansu da stvori vladu koja će biti snažna za razliku od Krivokapićeve. Doduše, Spajić se izgleda odlučio da pravi slično kao Krivokapić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track