FILMSKO BEKSTVO IZ ZATVORA U PODGORICI: Trojica maloletnika zbrisala dok je POLICAJAC SPAVAO!
Foto: Teodora Orlandić

FILMSKO BEKSTVO IZ ZATVORA U PODGORICI: Trojica maloletnika zbrisala dok je POLICAJAC SPAVAO!

Crna Gora -

Iz policijskog pritvora u Podgorici 1. juna nije pobegao samo sedamnaestogodišnji L. H. (2006), koji je potom osumnjičen za teško ubistvo, već još dva maloletnika, V. Z. i B. Z.

Prema istim informacijama oni su tom prilikom od službenika policije podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti (OB) ukrali mobilni telefon i službenu karticu i nesmetano se udaljili iz zgrade.

Isti izvor navodi i da su mogli, da su hteli, da omoguće i drugim pritvorenicima da napuste službene prostorije OB.

Iz Uprave policije (UP), na čijem je čelu Nikola Terzić, ranije su “Vijestima” potvrdili bekstvo L. H. i kazali da će zbog toga jedan službenik te institucije disciplinski odgovarati. Nisu odgovorili i na dodatna pitanja redakcije u vezi sa bekstvom i druga dva maloletnika. Upit je poslat 28. avgusta.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici Duško Milanović rekao je da “u ovom tužilaštvu zasad nije formiran predmet u vezi sa postupanjem policijskih službenika u odnosu na mldb. L. H., V. Z. i B. Z., a povodom njihovog bekstva iz prostorija za zadržavanje UP OB Podgorica”.

Kako je ispričao nezvanični izvor, u vreme bekstva, L. H. se nalazio u jednoj, a druga dva maloletnika, V. Z. i B. Z., u drugoj pritvorskoj prostoriji. Jedan od njih je, postavljajući “lopovsku”, pomogao drugome da izađe kroz otvor za ventilaciju, nakon toga je sa druge strane otvorio i prostoriju u kojoj je bio sa cimerom i ovu u kojoj je L. H.

Crnogorska Policija
foto: Shutterstock

Pošto su izašli iz pritvorskih soba, navodi isti izvor, oni su od službenika policije, koji je spavao, uzeli mobilni telefon i karticu koja omogućava otključavanje vrata. Potom su kroz garažu izašli i tako napustili zgradu Uprave policije.

Tri maloletnika, kako je nezvanično rečeno redakciji, poznaju se od ranije i zajedno su vršili i krivična dela – krađe.

L. H. je, po bekstvu iz pritvora 1. juna, pet dana kasnije lišen slobode, pod sumnjom da je počinio krivično delo teško ubistvo. Leš sedamdesetdvogodišnje F. B. pronađen je 6. juna na Vrelima ribničkim, u naselju Konik, u Podgorici, a istog dana policija je obavestila javnost da je uhapsila starijeg maloletnika zbog sumnje da je počinio taj zločin.

Iz UP su tada saopštili da su ih o beživotnom telu starije ženske osobe obavestili građani. Javnost nije informisana ni da je L. H. pet dana pre nego je nađen leš starice, bio u pritvoru zbog drugog krivičnog dela i da je i pobegao iz pritvorskih prostorija.

Slučaj je u javnost dospio nakon što se L. H. samovoljno udaljio iz Centra za decu i mlade “Ljubović”, gde je, zbog krivičnog dela teško ubistvo, po isteku pritvora 60 dana, a do okončanja pripremnog postupka, smešten po rešenju Višeg suda.

“Vijesti” su, imajući uvid u spise suda, saznale da je sud, pri izricanju privremene mere smještanja u “Ljubović” bio u saznanju da je L. H. pre ubistva starice bio lišen slobode i da je pobegao iz pritvorskih prostorija u Podgorici. Nije, međutim, bilo poznato i kada se to tačno desilo u odnosu na ubistvo. “Vijesti” su tada uputile pitanja, nakon čega je Uprava policije potvrdila navode o bekstvu i precizirala da je L. H. iz pritvora pobegao 1. juna.

Tada su rekli i da je maloletnik u službenim prostorijama boravio zbog drugog krivičnog dela i da je, zbog bekstva L. H., protiv jednog službenika pokrenut postupak zbog teže povrede službene dužnosti. Nisu, međutim, nijednom spomenuli da su istog dana, s tim maloletnikom policiji pobegla i dva njegova vršnjaka.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track