MANDATAR SPAJIĆ JOŠ DALEKO OD PODRŠKE: Demokrate i SNP tvrde da neće pogaziti reč i praviti vladu sa Demokratskom unijom Albanaca
Foto: Pokret Evropa sad!

NEIZVESNO U CRNOJ GORI

MANDATAR SPAJIĆ JOŠ DALEKO OD PODRŠKE: Demokrate i SNP tvrde da neće pogaziti reč i praviti vladu sa Demokratskom unijom Albanaca

Crna Gora -

Mandatar Milojko Spajić još nije obezbedio većinu neophodnu za formiranje vlade Crne Gore, a u svojim kalkulacijama ne može imati lidera Demorkatske unije Albanaca Mehmeda Zenku jer Demokrate i SNP sa njim ne žele da prave Vladu.

Crnogorska Adrija navodi da je to da je Zenka neprihvatljiv, iako je promenio poslanički klub i umjesto sa DPS otišao s albanskim partijama, potvrdio generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović u prepisci na Fejsbuku.

Navodi se da, prema nezvaničnim saznanjima, ni za SNP nije prihvatljivo da Zenka bude neko od koga će zavisiti budućnost vlade. Iz ove partije, kako saznaje Adrija, ne žele klimavu Vladu, pogotovo ne s onima koji i dalje podržavaju DPS i politiku Mila Đukanovića.

Uz sve to poslanice Evrope sad Jevrosima Pejović, koja je isključena iz partije, i Radinka Ćinćur, ostaju pri stavu da neće podržati predloženi koncept vlade.

Adrija takođe nezvanično saznaje da je isključenje Pejović iz partije samo pogoršalo stanje u pokretu Evropa sad, gde je još nekoliko članova Glavnog odbora najavilo da neće slepo slušati Spajića, kao i da je isključenje poslanice sraman čin kojim se svakome ko ima drugačiji stav poručuje da će biti izbačen iz partije.

Navodi se da Spajiću preostaje da sedne za sto s Ura ili koalicijom ZBCG, ali bi to morao da uradi što pre jer mu je malo više od mesec ostalo da sastavi vladu, a u suprotnom novi izbori su neminovnost.

(Kurir.rs/Adria)

Bonus video:

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track