USTAVNI SUD USVOJIO ŽALBU: Miloš Medenica neosnovano u pritvoru
Foto: screenshot Youtube/ Vijesti Online, Shutterstock

USTAVNI SUD USVOJIO ŽALBU: Miloš Medenica neosnovano u pritvoru

Crna Gora -

Ustavni sud usvojio je ustavnu žalbu kojom je predočeno da pritvor u slučaju Miloša Medenice nije nužan i osnovan budući da se on nakon završenog lečenja vratio i stavio na raspolaganje nadležnim organima - saopštio je njegov advokat Stefan Jovanović.

Ističe da je Medenica time omogućio da se protiv njega vodi istraga i da mu se sudi.

- Tim svojim postupkom on je pobio navode o navodnom bekstvu - dodao je Jovanović.

Pojašnjava da je samim stavljanjem na raspolaganje nadležnim organima jasno da Medenica nema namjeru da opstruira postupak.

Medenica se već 16 meseci nalazi u pritvoru.

- Naime, nakon završenog lečenja, o čemu postoji uredna medicinska dokumentacija kako u tužilaštvu tako i u sudu, isti se vratio u Crnu Goru kako bi se suočio sa optužbama. Isti je bio svestan za šta se sve tereti, odnosno za koja sve krivična dela je okrivljen, ali se uprkos tome vratio i na taj način omogućio prvo tužilaštvu da vodi istragu u odnosu na njega, a potom i sudu da mu sudi. Ovako postupanje mog branjenika predstavlja konkretnu okolnost koja u celosti relativizuje navodne okolnosti koje bi uticale na opasnost od bekstva, jer da se isti nije vratio u Crnu Goru pitanje je kako bi mu se uopšte i sudilo - kazao je Jovanović ranije Pobjedi.

Sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Miloš Medenica se nalazi u pritvoru od 25. maja prošle godine kada je uhapšen na podgoričkom aerodromu nakon dolaska iz Beograda. Tereti se za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih dela.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track