POKRET EVROPA SAD: Dodatni troškovi za popis zbog neozbiljnosti odlazeće vlade i opstrukcija opozicije
Foto: Pokret Evropa sad!

INTERVJU CRNOGORSKOG PREDSEDNIKA ZA GARDIJAN

POKRET EVROPA SAD: Dodatni troškovi za popis zbog neozbiljnosti odlazeće vlade i opstrukcija opozicije

Crna Gora -

Zbog veoma neozbiljnog odnosa odlazeće Vlade Dritana Abazovića i opstrukcija opozicije država će imati trošak zbog odlaganja popisa, ali mnogo manji od potencijalnog odlaganja zbog neuspešne realizacije, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Adrija prenosi da iz PES poručuju da se zbog najavljenog bojkota opozicije Monstat suočava sa problemom nedostatka dovoljnog broja popisivača, što dovodi u pitanje uspešnost realizacije ovog jako važnog pitanja.

- Takođe, zahtevi za kontrolu opozicije ne trebaju da budu sporni, kako se nikome ne bi dao alibi da se rezultati i kvalitet popisa dovode u pitanje, te da se kroz planirane sabotaže obesmišljava relevantnost podataka. Abazovićeva vlada prenebregava i činjenicu da u brojnim opštinama na čijem su čelu predsednici popisnih komisija iz redova opozicije nema uslova za održavanje popisa, jer nema ni dovoljnog broja popisivača - navode u PES.

Naglašavaju da je i trošak odlaganja višestruko manji od iznosa koji Vlada troši za Abazovićeva službena putovanja.

- Da je odlazećem premijeru stalo do ozbiljnosti i racionalizacije trošenja novca građana, ne bi novu Vladu zbog sopstvene nesposobnosti dovodio u poziciju odlaganja popisa, dok posljednje dane svog mandata troši za obilazak evropskih metropola i to na račun građana - zaključuju u PES.

(Kurir.rs/Adria.tv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track