DANAS ODLUKA O ODLAGANJU POPISA U CG, OGLASIO SE NOVI PREMIJER SPAJIĆ Pa ovako obećao: Prosek plate 1.000€ i reforme Evropa sad 2
Foto: Youtube/SkupstinaCrneGore

DANAS ODLUKA O ODLAGANJU POPISA U CG, OGLASIO SE NOVI PREMIJER SPAJIĆ Pa ovako obećao: Prosek plate 1.000€ i reforme Evropa sad 2

Crna Gora -

PODGORICA - Novi premijer Crne Gore Milojko Spajić poručio je danas da će program reformi "Evropa sad 2" koji podrazumeva povećanje prosečne plate na 1.000 evra, biti primenjen u potpunosti, kako su najavili u kampanji za izbore i "bez ijednog zareza razlike".

"Jedva čekamo da napravimo rezultat za našu zemlju", kazao je Spajić, koji je i lider pokreta Evropa sad, nakon što je izglasana nova vlada.

Ukazao je da je podrška 46 poslanika njegovom kabinetu najveća koju je jedna vlada u Crnoj Gori imala dosad. "To je pozitivna vest, ukazuje na stabilnost i dobru osnovu za izglasavanje reformskih zakona, očekujem da će to ići mnogo brže nego dosad", rekao je.

Spajić je rekao da je jedan od glavnih "kamena spoticanja" prethodnih vlada bila slaba saradnja sa parlamentom.

1 / 6 Foto: Beta/Skupština Crne Gore

"Ovakvo mučenje koje smo preživeli, definitivno se više tome nećemo izlagati u budućnosti", kazao je.

Najavio je da će odluka o odlaganju popisa stanovništva biti doneta na današnjoj sednici Vlade, koja će se održati u 13 sati. Najavio je da će u 8.30 jutros biti primopredaja dužnosti, a da će se u 10 sastati sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, koja je u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track