100 POLICAJACA, PSI I 15 LOKACIJA Velika akcija policije u Nikšiću, presečen lanac ulične prodaje droge
Foto: Shutterstock

100 POLICAJACA, PSI I 15 LOKACIJA Velika akcija policije u Nikšiću, presečen lanac ulične prodaje droge

Crna Gora -

Zbog sumnje da se bave uličnom prodajom droge, nikšićka policija uhapsila je jutros sedam osoba - R.V., I.C., D.P., R.N., M.Č., D.B. i J.Đ. Krivične prijave podnete su protiv devet osoba zbog sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivičnom prijavom su obuhvaćeni R.V. (38), I.C. (38), D.P. (39), R.N. (44), M.Č. (34), D.B. (42), J.Đ. (26) i Ž.G. (40), dok je protiv G.O. (59) krivična prijava podneta u prethodnom periodu.

Iz policije navode da je realizacijom akcije „Kvart III“ prekinut lanac tzv. ulične prodaje narkotika, a jutros je na sprovođenju pretresa i lišenju slobode osumnjičenih lica bilo angažovano oko 100 pripadnika Uprave policije.

"Nikšićka policija je u ranim jutarnjim časovima, uz podršku pripadnika Posebne jednice policije i službenika Sektora granične policije – uz korišćenje službenih pasa, realizovala aktivnost u okviru koje su izvršeni pretresi na 15 lokacija na teritoriji opštine Nikšić i na jednoj lokaciji u Podgorici, a u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbednosti Podgorica", piše u saopštenju.

Policija je na četiri lokacije pronašla više pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 680 grama, sredstva komunikacije, novac u iznosu od 6.500 evra, pribor namenjen za merenje i pakovanje opojne droge, kao i više drugih nedozvoljenih predmeta koji će biti veštačeni.

Ž.G. je ranije uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici Hrvatske za istovrsna krivična dela, a nikšićka policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu u okviru predmeta „Kvart III“.

"Od petnaest lica, koja su bila predmet kriminalističke obrade i radnji pretresanja, njih dvanaest se u evidencijama Uprave policije vodi kao operativno intresantna lica, dok su tri lica pripadnici kriminalnih grupa. Osim toga, njih osam, koji su procesuirani, su povratnici u izvršenju krivičnih dela iz oblasti zluopotrebe droga", navode iz policije.

Osumnjičena lica će na dalju nadležnost biti sprovedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U okviru ovog predmeta, dodaje se, sprovedene su planske aktivnosti na osnovu operativno taktičkih mera i radnji, a tokom kojih je izvršeno 30 zaplena opojne droge marihuane i kokaina u odnosu na gore navedena lica.

Sumnja se da su ova lica prvo nabavljala veću količinu opojnih droga, a potom stavljala u dalji tzv. ulični promet marihuanu i kokain, za šta su obezbeđeni materijalni dokazi.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbednosti „Zapad” su postavili ciljeve u odnosu na prioritete borbe protiv kriminala od kojih su istaknute aktivnosti usmerene na razbijanje mreže „uličnih dilera” na lokalnom nivou, a koje aktivnosti će biti nastavljene u kontinuitetu, te će se preduzimati aktivnosti usklađene sa nacionalnim prioritetima – strategijom borbe protiv krijumčarenja droga u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za građane", zaključuje se.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

02:25

NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track