UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE: Slavko Stojanović je osumničen za zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje VIDEO
Foto: printscreen YT/mportal

borba protiv korupcije

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE: Slavko Stojanović je osumničen za zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje VIDEO

Crna Gora -

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja uhapsili su jutros bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića. U okviru iste akcije slobode je lišen i Igor Baćović iz Nikšića.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode S.S.,bivšeg direktora Uprave policije i I.B. zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Stojanović zloupotrijebio službeni položaj u vezi sa švercom cigareta. Izvršen je pretres na više lokacija u Crnoj Gori. Akciju je sprovelo Specijalno policijsko odeljenje, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Saslušanje osuminjičenih pred specijalnim tužiocem planirano je za danas.

- Ova akcija, sprovedena po nalogu SDT-a, je jasan dokaz odlučnosti naših organa gonjenja u borbi protiv korupcije i zloupotrebe službenog položaja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

- U vezi sa današnjim hapšenjem bivšeg direktora Uprave policije i još jednog lica, želim istaći izuzetan profesionalizam i posvećenost koju su pokazali službenici Specijalnog policijskog odeljenja - poručio je on i dodao:.

- Hapšenje, koje je rezultat sumnji u zloupotrebu službenog položaja u vezi sa švercom cigareta, pokazuje da niko nije i neće biti iznad zakona i da će svako ko je umiješan u nezakonite radnje biti priveden pravdi.

- Oba poslednja direktora policije iz ere vladavine DPS-a su sada u zatvoru. To je najbolji pokazatelj da je država bila zarobljena i u kandžama organizovanog kriminala. Stojanović raspolaže ogromnom imovinom, a prijavio je samo stan od 89 m2. Zbog toga nam je neophodan Zakon o porijeklu imovine, kako bi ovakvi i slični prestupnici bili izvedeni pred lice pravde, ali im i oduzet kapital za pokušaje novih kriminalnih aktivnosti", saopštio je Koprivica Vijestima.

Kurir.rs/Dan/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track