POPIS STANOVNIŠTVA U CRNOJ GORI POČINJE SUTRA: Poziv građanima da se uzdrže od izjava koje ne doprinose smirivanju TENZIJA
Foto: Profimedia

SAOPŠTENJE DIREKTORA MONSTAT

POPIS STANOVNIŠTVA U CRNOJ GORI POČINJE SUTRA: Poziv građanima da se uzdrže od izjava koje ne doprinose smirivanju TENZIJA

Crna Gora -

Miroslav Pejović, direktor crnogorske Uprave za statistiku (Monstat), saopštio je na konferenciji za medije da popis stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori počinje sutra, kako je i planirano.

On je kazao da su obezbeđeni svi uslovi neophodni za održavanje popisa i pozvao građane da otvore vrata popisivačima.

Pejović je kazao da popisivači i instruktori obilaze popisne krugove.

- Sve je spremno za popis, popis sutra počinje. Obezbeđeni su svi uslovi. Monstat je sproveo sve aktivnosti, popisivači i instruktori danas obilaze popisne krugove - rekao je Pejović na konfereciji za medije, prenosi RTCG.

On je pozvao sve građane da otvore vrata popisivačima i da učestvuju u procesu.

- Pozivamo na suzdržavanje od izjava koje ne doprinose smirivanju tenzija. Popis je više od onoga što se može čuti u javnosti - poručio je Pejović.

Snežana Remiković, pomoćnica direktora Monstata, pojasnila je da će na preciznost podataka uticati veličina bojkota popisa.

Ona je pojasnila i da imaju mehanizam da koriste podatke iz administativnih registrara kako bi dopunili podatke koji eventualno budu nedostajali.

Ranije danas, vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je da nisu ispunjeni svi uslovi iz sporazuma, zbog čega DPS, kako je kazao, ne može učestvovati u održavanju popisa stanovništva.

(Kurir.rs/RTCG)

Bonus video:

02:05

KOLIKO TRAJE POPIS U PROSEČNOM DOMAĆINSTVU? Lakčević: Sve zavisi od starosti članova porodice, BEBA ZNATNO SKRAĆUJE PROCEDURU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track