ŠOK PISMO ROBIJAŠA IZ CRNOGORSKOG ZATVORA: Normalan čovek ne može ni da zamisli zdravstveni TRETMAN OBOLELOG zatvorenika

nezadovoljan

ŠOK PISMO ROBIJAŠA IZ CRNOGORSKOG ZATVORA: Normalan čovek ne može ni da zamisli zdravstveni TRETMAN OBOLELOG zatvorenika

Crna Gora -

Zatvorenik N.G. preko člana svoje porodice uputio je redakciji portala Dan pismo u kojem se žali na tretman boravka u zatvoru.

Pismo prenosimo integralno:

"Zbog sve težeg položaja zatvorenika u delu ZIKS-a za izdržavanje kazni, a usled nehumanog postupanja i najgrubljeg kršenja Zakonom propisanih prava i obaveza, obraćam se javnosti uz apel za pomoć.

Da je stanje alarmantno, što bi se u najblažoj forni̇ moglo opisati, stojí činjenica da preko 70 odsto zatvorske populacije čine povratnici u i̇zvršenju raznih krivičnih dela, od najlakših do najtežih.

Odgovor zbog haotičnog činjeničnog stanja, nalazim u realizatorima programa tretmana, koji nas od trenutka prijema pozivaju na razgovore u kojima nas do krajnjin granica apsolutno demotivišu za i najmanji napredak u pogledu resocijalizacije... čak ni zdrastvena služba ne funkcioniše...jer zakon nalaže da svaki zatvorenik, bez obzira na krivično delo i visinu kazne ili boje kože, ima pravo na zdravstvenu negu i zaštitu. Normalan čovek ne može ni da zamisli zdrastveni tretman zatvorenika obolelog u zatvoru i od najteže bolesti. Osnovno ljudasko pravo.

Da se zavod za izvršenje krivičnih sankcija, blago rečeno pretvorio u nekakav horor film, mogu se uveriti i nadležni za kontrolu ove instituticje, koje ovom prilikom pozivam i kojima u potpunosti stojim na raspolaganju u cilju uturđivanja činjeničnog stanja, zbog koga trpe porodice, kumovi, prijatelji..

I na kraju, vladavina prava i resocijalizacije kao svrha kažnjavanja, ovde nije ništa drugo bez mrtvo slovo na papiru, što je ne mali problem celokupnog canogorskog društva.

Zatvorenik G.N.".

Bonus video:

03:38

ZATVORENIK POSTAO KOMANDIR U CZ KOGA SVI SLUŠAJU?! Bivši čuvar otkrio do sada nepoznate detalje iz NAJVEĆEG BEOGRADSKOG ZATVORA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track