TUGA I TIŠINA U PLAVU: Grad postao pun tišine, jedan od najtežih trenutaka u gradu!
Foto: RINA

TUGA I TIŠINA U PLAVU: Grad postao pun tišine, jedan od najtežih trenutaka u gradu!

Crna Gora -

Na mestu gde se sinoć dogodila tragedija kod Plava, danas se okupljaju prijatelji i poznanici stradalih. U njihovim rukama četiri bele ruže za četiri mlada izgubljena života.

Minula noć i dan nakon saobraćajne nesreće ostaće kod Plavljana zabeležen kao jedan od najtežih u gradu.

"Grad je postao sinoć pun nekakve tišine, gde nije bilo mesta da bilo što kaže, sem muk i tišina i molba da ljudi koji su povređeni prežive", kazala je za TVCG Esmeralda Šuvakić.

"Čitava porodica otišla i nekako je teško i da pričamo da jednostavno nemamo riječi. Ceo grad je zanemeo, svi smo u šoku", rekla je Nina Kolenović.

"Ovo je težak trenutak za sve građane i opštinu Plav, ne samo za opštinu Plav, nego i za čitavu Crnu Goru", dodao je Jasmin Jevrić.

Na cesti su ostale krhotine od stakla i delovi vozila koja su učestvovala u teškom udesu. U gradu su zastave na pola koplja.

"Tri dana žalosti. Utorak, sredu i četvrtak. A naše građane ćemo žaliti još dugo nakon toga. Zaista, kao što vidite, danas Plavom vlada tuga, neverica i tišina. Zato bih iskoristio ovu priliku da apelujem na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila, da se pridržavaju saobraćajnih znakova za ograničenje brzine, jer mala greška može dovesti do velike tragedije", rekao je Alen Balić, potpredsednik Skupštine opštine Plav.

Tužiteljka Drita Rugovac je sa veštacima i ekipom za uviđaj Uprave policije na teren izašla odmah po saznanju za tešku saobraćajnu nesreću. Obavljen je uviđaj, a tužilac Dino Lukač danas je rekao da je predmet još u toku uviđaj, te da će više informacija o uzroku i nastanku udesa imati nakon završenog veštačenja.

"Izlaskom na lice mesta konstatovano je da je došlo do čeonog udara dva vozila, "audija 80" i "pasata", kao i da je došlo do oštećena trećeg vozila, "audi A6".

Povređeni su transportovani u Klinički centar u Beranama, odnosno u hitnu pomoć u Plavu. Od povređenih lica smrt je nastupila kod četvoro - M.H., E.H., C.N. i M.M., dok je jedno lice zadobilo povrede, ali nije životno ugroženo.

Tužilaštvo je izdalo naredbu za veštačenje od strane veštaka saobraćene mašinske struke i odredilo obdukciju stradalih lica", saopštio je Lukač.

Niko nije mogao naslutiti da će sirene svadbene kolone prekinuti jak prasak. Umesto proslave u Plavu, ali i susednom Gusinju, dani u kojima se žali za poginulima, čiji ispraćaj će biti obavljen nakon završene obdukcije tela stradalih."

Kurir.rs / RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja