BUDVANIN UHAPŠEN ZBOG LAŽNOG PRIJAVLJIVANJA: Osumnjičen da je sebi naneo povredu vatrenim oružjem, tvrdio da su ga napala dvojica
Foto: Shutterstock

BUDVANIN UHAPŠEN ZBOG LAŽNOG PRIJAVLJIVANJA: Osumnjičen da je sebi naneo povredu vatrenim oružjem, tvrdio da su ga napala dvojica

Crna Gora -

Budvanska policija uhapsila je A.R. iz tog grada (33) osumnjičenog da je lažno prijavio da su mu nanete povrede vatrenim oružjem od strane nepoznatih osoba. Nakon izvršenog uviđaja policija je došla do sumnje da je A.R. sam sebi naneo povredu.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbednosti Budva su, nakon niza sprovedenih radnji, uhapsili A.R. (33) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja i eksplozivnih materija i krivično delo lažno prijavljivanje”, navodi se u saopštenju Urpave policije.

Naime, kako su pojasnili, jutros je budvanska policija obaveštena od strane Dežurne službe Odjeljenja bezbednosti Bar da je u prostorije Opšte bolnice Bar, na ukazivanje lekarske pomoći, pristupio A.R. sa prostrelnom ranom leve ruke, a koja je nastala upotrebom vatrenog oružja.

“A.R je u svojoj izjavi naveo da su mu povredu nanela njemu dva nepoznata lica, koja su ga presresla u neposrednoj blizini njegove kuće”, kazali su iz policije.

Iz UP su naveli da na lice mjesta su odmah izašli službenici policije, a o događaju su obaviješteni državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotori i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Na licu mesta je izvršen uviđaj, a daljim istražnim merama i radnjama, kao i na osnovu pronađenih materijalnih dokaza, policija je došla do sumnje da je A.R. sam sebi naneo povredu vatrenim oružjem. Policija je, između ostalih tragova i dokaza koji su pronađeni u stanu A.R., pronašla i oduzela i određenu količinu municije”, kazali su iz policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se A.R. uhapsi zbog sumnje da je izvršio gore navedena krivična dela.

Kurir.rs/cdm

Bonus video:

00:56

NAJČEŠĆA PREVARE GRAĐANA SA OSIGURANJEM: Šta kada se utvrdi lažna prijava (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track