KO JE LJUBO MILOVIĆ - ZVEZDA SKAJA Cela CG čita poruke ZLOG PORUČNIKA, niko ne zna gde je, na računu tričavih 50 MILIONA €
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

slovi za osobu blisku kavčanima

KO JE LJUBO MILOVIĆ - ZVEZDA SKAJA Cela CG čita poruke ZLOG PORUČNIKA, niko ne zna gde je, na računu tričavih 50 MILIONA €

Crna Gora -

Odbegli policajac Ljubo Milović povezivan je sa kavačkim klanom i važio je za čoveka bliskog vođi kavčana Radoju Zviceru.

Milović je mesecima u bekstvu, niko ne zna gdje se krije, a koliko je bitan za funkcionisanje kavačkog klana nesumnjivo su pokazale SKY poruke koje je prethodnih meseci objavio portal "Vijesti".

Proteklih nedelja objavljeno je više prepiski sa SKY aplikacije, u kojima se Milović pominje kao ključna osoba u funkcionisanju kavačkog klana.

Milović je već duže vreme u bekstvu a u medijima, kako crnogorskim, tako i srpskim, često se može čuti da je reč o najbogatijem pripadniku MUP-a. Sumnja se da poseduje račun na kome se nalazi skoro 50 miliona evra.

U Srbiji, prenosi Kurir, je optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a slovi za osobu blisku kavčanima i narko-bosu Darku Šariću.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

"Zli poručnik"

I Milović je otkriven zahvaljujući Skaj aplikaciji na kojoj se upisivao pod kodnim imenima Oficir i Zli poručnik. Posedovao je nekoliko kriptovanih telefona. On i policajac Petar Lazović bili su na vezi sa vođom kavčana Zvicerom, kome su čuvali leđa i odavali službene informacije. Mahom je reč o istragama protiv škaljaraca i kavčana, ali i dešavanjima u Crnoj Gori i kriminalnom podzemlju.

Koliko je Milović duboko bio upleten u kavački klan i kriminal, nesumnjivo govore Skaj prepiske koje su razbijene zahvaljujući francuskim i belgijskim sudovima. Jasno je i da je bio čovjek od poverenja vođe kavačkog klana, te da je bio upućen u sve poslove kriminalne grupe.

Milović je bio aktivan na Skaju, o čemu svedoče desetine hiljada presretnutih poruka na Skaj aplikaciji. Svojevremeno su Vijesti objavile i da je ovaj policajac slavio ubistvo škaljaraca u Atini.

Proslava nakon ubistva

„Fešta u restoranu Milovića održana je sedam dana nakon što su 23. jula 2020. godine na Krfu ubijeni Kožar i njegov prijatelj Damir Hadžić. Ubistvo Kožara proslavljeno je uz jagnje na ražnju, harmoniku, šenlučenje, arsenal oružja na stolu, nacionalističke pokliče, pesme… Više stotina poruka razmijenili su tog dana policajci Lazović i Milović sa šefom kavačkog kriminalnog klana, komentarišući smrt tog Baranina, osoba koje su dale čitulju, predstojeću sahranu, policijske planove za obezbjeđenje pogreba Kožara“, pisale su Vijesti.

Posle više crnogorskih pesama koje šalje ekipi, Zvicer odgovara svom saradniku Miloviću sa sledećom porukom: „Sve ti cvetalo“.

Radoje Zvicer
foto: Printscreen/Twitter, Privatna Arhiva

Podsetimo, Ljubo Milović je karijeru u policiji započeo još 2002. godine kao policijski pripravnik u Centru bezbednosti Nikšić, gde je radio do 2007. godine kada je rešenjem tadašnjeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, prebačen u Odjeljenje bezbednosti Kotor, na mjesto samostalnog inspektora za narkotike.

Potom se raspoređuje u Područnu jedinicu Herceg Novi, u Odsek za borbu protiv droge, a ubrzo napreduje u zvanje starijeg policijskog komesara za borbu protiv droge, u Upravi policije, Odsek za borbu protiv droge i krijumčarenja, Grupa za suzbijanje droge – Herceg Novi, Kotor i Tivat.

(Kurir.rs/ Borba.me/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:54

DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track