ŠOK RASPLET SLUČAJA U IGALU Izvršitelj doveo kupca u stan, unutra NAŠAO 2 SKELETA i nastao je haos: Jedan pokojnik iz Srbije
Foto: Shutterstock

ŠOK RASPLET SLUČAJA U IGALU Izvršitelj doveo kupca u stan, unutra NAŠAO 2 SKELETA i nastao je haos: Jedan pokojnik iz Srbije

Crna Gora -

Policijskim službenicima u Herceg Novom, prijavljeno je 12. januara od strane jednog javnog izvršitelja da su prilikom uvođenja u posed kupca u stan u Igalu pronašli skelet nepoznate osobe, a zatim i još jedan skelet koji je bio u fazi mumifikacije, neprepoznatljivog oblika, sa ostacima kostiju, saopšteno je iz Uprave policije.

Na licu mesta izvršen je uviđaj u prisustvu medicinskog radnika Hitne medicinske pomoći koji je konstatovao smrt u odnosu na jedan skelet, koji je nakon izvršenog uviđaja, po nalogu višeg državnog tužioca, izuzet sa lica mesta, dok su drugi mumificirani ostaci uklonjeni i premešteni od strane radnika pogrebnog preduzeća.

U daljim aktivnostima službenika Uprave policije pristupilo se identifikaciji nepoznatog skeleta, dok je putem međunarodne operativne policijske saradnje od strane organa za sprovođenje zakona Srbije prijavljen nestanak jednog lica za koje je kasnije utvrđeno da se radi upravo o skeletu koji je pronađen u pomenutom stanu, a reč je o licu M.A.

- Nakon što su identifikovani posmrtni ostaci pomenutog lica policijski službenici su preduzeli dalje mere i radnje u odnosu na drugo lice za koje je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je srodnik M.A.Nakon analize celokupnog događaja i vršenja uviđajnih radnji od strane policijskih službenika zaključeno je da je radnik gradskog komunalnog preduzeća uklonio mumificirani skelet za koji je kasnije utvrđeno da se radi o licu M.I. i isti dislocirao na gradsku deponiju - saopštila je policija.

Od strane policijskih službenika izvršena je detaljna pretraga navedene deponije kojom prilikom su pronađeni posmrtni ostaci skeleta u istom stanju, kojeg je radnik komunalnog preduzeća uklonio, te je skelet po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu dostavljen na vršenje sudsko-medicinske obdukcije, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su objasnili, sveukupne aktivnosti nakon izvršene obdukcije u odnosu na oba skeleta rezultirale su utvrđivanjem uzroka smrti - da ista nije nastupila nasilnim putem.

- Službenici Uprave policije utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do neprepoznavanja činjenica prilikom vršenja uviđaja na licu mesta u odnosu na drugo lice (skelet), o čemu je obavešten viši državni tužilac u Podgorici koji će se, nakon sprovedenog izviđaja, izjasniti da li je izvršeno neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Takođe, sa svim navedenim činjenicama upoznati su službenici Odeljenja za unutrašnju kontrolu policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, u cilju utvrđivanja zakonitosti u postupanju policijskih službenika prilikom vršenja službenih mera i radnji – zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

02:02

Misteriozni skelet pronađen u okolini Niša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track