UHAPŠEN ACO MIJAJLOVIĆ Privedeno još 5 osoba zbog sumnje da su švercovali cigarete: Među uhašenima i pripadnici policije?
Foto: RINA

UHAPŠEN ACO MIJAJLOVIĆ Privedeno još 5 osoba zbog sumnje da su švercovali cigarete: Među uhašenima i pripadnici policije?

Crna Gora -

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su Aleksandra Aca Mijajlovića, jednog od doskorašnjih suvlasnika kompanije Bemax, potvrđeno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

On i još pet osoba lišeni su slobode zbog šverca cigareta, odnosno sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje.

To je "Vijestima" potvrdio specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Izvori Vijesti tvrde da je u pitanju istraga o švercu cigareta.

Navodno, u istoj istrazi uhapšeno je više osoba, među kojima i aktivni pripadnici policije. Neki od njih su starešine i komandiri, tvrde sagovornici "Vijesti".

Jedan od izvora "Vijesti" tvrdi da je u akciji Specijalnog državnog tužilaštva slobode lišen granični policajac Dragan Backović.

Među uhapšenima su i Golub Vojinović i Podgoričanin Dejan Jokić, tvrdi sagovornik lista.

"Na osnovu višemesečnog koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala, su lišili slobode A.M.,G.V.,D.J.,D.B.,M.M. i R.R.,zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje", rekao je "Vijestima" specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Osumnjičeni će, kako je naveo, biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

Kurir.rs/Vijesti

Bonus video:

03:21

ABAZOVIĆ: Voleo bih da ceo šverc cigareta završi u Peći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja