PREMINUO MUŠKARAC KOJI JE S TEŠKIM POVREDAMA PRIMLJEN 9. FEBRUARA U PODGORICI: Uhapšen osumnjičeni, član kriminalne grupe!
Foto: Shutterstock

PREMINUO MUŠKARAC KOJI JE S TEŠKIM POVREDAMA PRIMLJEN 9. FEBRUARA U PODGORICI: Uhapšen osumnjičeni, član kriminalne grupe!

Crna Gora -

M.N. preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore od posledica povreda, nanetih 9. februara, saopšteno iz policije CG.

Dvadesetsedmogodišnji S.R. je uhapšen zbog sumnje da je naneo tešku telesnu povredu M.N. Kako se piše u saopštenju Uprave policije S.R. je član organizovane kriminalne grupe, prenose Vijesti.

„Osumnjičeni S.R. se pripremao i pokušao da pobegne, međutim, u ranim jutarnjim časovima, adekvatnim operativno-taktičkim merama i radnjama policijskih službenika, sprečen je u toj nameri i nakon izlaska iz stambenog objekta, u neposrednoj blizini, lišen je slobode. Tom prilikom je sa sobom nosio ranac u kome se nalazio pištolj sa ramom i devet komada municije, dva okvira pištolja i 65 komada municije, bele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 360 grama, kao i tri vage za precizno merenje“, saopštila je policija.

Dodaju da je S.R. osim za krivično delo teška telesna povreda od koje je nastupila smrt, osumnjičen je i za krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Zapravo, 9. februara nikišćanskoj policiji su radnici nikšićkog medicinskog centra obavešteni da je u njihovim prostorijama po ukazanoj lekarskoj pomoći zatečen M.N. sa frakturom lobanje. Oštećeni je tokom kriminalističkog istraživanja naveo da je povređen padom u dvorištu svoje kuće, na šta su policijski službenici posumnjali i nastavili da preduzimaju dalje mere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastala teška telesna povreda.Kriminalna policija je u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzela niz mera i radnji u cilju rasvetljavanja svih okolnosti pod kojima je M.N. izvršeno, prikupljen je veći broj prijava građana, te je oduzet i pregledan veći broj video nadzora sa lica mesta“, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su došli na sumnju da je S.R., nakon kraćeg verbalnog sukoba, M.N. naneo tešku telesnu povredu u predelu glave.

"S.R. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela, te je uz krivičnu prijavu sproveden državnom tužiocu u Više državno tužilaštvo u Podgorici na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track